Fiskeriformand om ny minister igen igen: Det er useriøst

Fiskeriformanden i Thyborøn drømmer om mere arbejdsro og færre ministerskift.

Eva Kjer Hansen (tv.) overtager fiskeriområdet fra Karen Ellemann (th.), der overtog fra Esben Lunde Larsen i august sidste år. Foto: Morten Nymand Ritzau / Scanpix

Ved onsdagens ministerrokade overtog Venstres Eva Kjer Hansen roret og ministeransvaret for fiskeriområdet fra Karen Ellemann. Hun er den 12. minister, der får ansvaret for fiskeriområdet siden år 2000. Hos fiskerne er der en drøm om arbejdsro og færre udskiftninger. 

Læs også Tre nye ministre: Her er Esben Lundes afløser

Jeg tænkte sgu lige, da jeg hørte det i formiddags, at vi skulle have en ny minister igen. Jeg synes, det var lidt useriøst. For at sige det rent ud. 

Kurt Madsen, Formand, Thyborøn Havns Fiskeriforening. 

- Jeg tænkte sgu lige, da jeg hørte det i formiddags, at vi skulle have en ny minister igen. Jeg synes, det var lidt useriøst. For at sige det rent ud. Jeg synes, vi har haft et godt samarbejde - den lille smule samarbejde vi har nået - med Karen Ellemann. Men jeg synes alligevel, at man skifter minister hele tiden på den her post, siger Kurt Madsen stilfærdigt fra sit kontor på havnen i Thyborøn.  

Kurt Madsen på kontoret i Thyborøn. Fiskeriet har brug for arbejdsro ikke spildtid til at sætte nye ministre ind i sagerne.  Foto: Claus Rud Jensen. TV MIDTVEST

- Hele 2017 og ind i 2018 har det været en turbulent tid for fiskeriet. Der er mange ting, der er blevet vendt rundt og sat spørgsmåltegn ved. Vi har bare ønsket at få nogle regler, som vi kunne arbejde under og så arbejdsro, siger Kurt Madsen

Utrygge fiskere

 

Kurt Madsen er ikke som sådan bekymret for, at Eva Kjer Hansen skal overtage ministeriet. Men hver gang, der bliver skiftet minister, går der spildtid med at indhente sagerne, siger han.  

- Jeg har været her i mange år nu, og jeg tror alligevel jeg har haft flere ministre end år. Selvfølgelig er det træls, at vi skal til at sætte en ny minister ind.   

-  Jeg synes, det er spildtid, vi skal bruge et kvartal til at få hende fuldt opdateret. Nu håber jeg, at embedsværket er ved at være kørt i stilling. Der må vi jo sige, at vi kender dem knap nok alle sammen endnu, så vi håber at embedsværket er det samme, siger Kurt Madsen med henvisning til, at fiskeriområdet rykkede ud af Miljø- og Fødevareministeriet, da Esben Lunde Larsen blev frataget ministeriet. 

Læs også Esben Lunde: Jeg har været mig selv

Som et led i den nye start, som fiskeriområdet skulle have efter sagen om kvotekonger, hvor også to embedsmænd blev flyttet ud af departementet, blev der oprettet en ny fiskeristyrelse under Udenrigsministeriet, hvor Karen Ellemann overtog fra Esben Lunde. 

Kurt Madsen håber, at den nye styrelse kan tage hånd om den nye minister i en fart. 

  - Jeg håber, det er lidt nemmere at sætte en minister ind, end at vi skal til at rode det hele rundt, som vi gjorde sidste gang, siger han. 

- Vi har stadigvæk brug for ro. Der er rigtig mange fiskere, der er utrygge ved brexit for eksempel. Og så har vi den interne danske uro omkring fiskeriet. De to emner har sat mange ting i stå, det må man sige. Vi vil gerne have arbejdsro nu. 
 

03:00 Luk video