Fiskere fanget af lang ventetid: Minister vil have parter til at tale

Ministeren har modtaget en redegørelse, og hun opfordrer nu til dialog.

Eva Kjer Hansen var i dag på besøg hos Fiskerikontrollen i Thyborøn. Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

Det har store økonomiske konsekvenser for fiskerne, når der er for lange ventetider på at blive kontrolleret.

Læs også Fiskere har fået nok af lang ventetid på kontrol: - Det er ikke fair

Sådan lød det i weekenden fra en gruppe fiskere i Thyborøn, efter en fisker havde fået besked på, at han skulle vente i tolv timer, før han kunne losse og komme videre.

Det fik fiskeriminister Eva Kjer Hansen til gå ind i sagen og bede om en redegørelse fra Fiskerikontrollen. Den har hun nu modtaget.

- Den viser, at der hvor der er nogle udfordringer om lørdagen. Der har været et par eksempler, hvor kuttere har været i klemme, fordi de ikke kunne losse, forklarer hun og tilføjer:

- Jeg vil nu bede parterne om at sætte sig sammen, for det er ikke kun fiskerikontrollen, der har haft svært ved at overholde muligheden for at kontrollere, det er faktisk også fabrikken, der har skubbet det på grund af tekniske problemer.

Kun lørdag

Ministeren forklarer, at hun i første omgang ønsker, at parterne selv finder ud af det.

Læs også Fiskeriminister om lang ventetid på kontrolbesøg: - Det er ikke acceptabelt

- Jeg tror, det er langt bedre, at parterne nu sætter sig ned og snakker om, hvordan man får det her til at fungere bedre. Vi kan se, at det kun er lørdag, der har været problemer, og der har været ganske få sager. Så i stedet for nu at gribe til firkantede regler, så vil jeg se, om ikke dialogen kan løse de udfordringer, der har været, fortæller hun.

Eva Kjer Hansen understreger dog, at problemerne skal løses.

- Jeg har fra starten sagt, at det er helt uacceptabelt, at man skal vente i så mange timer på at få gennemført den her kontrol. Det kan en virksomhed ikke leve med. Derfor håber jeg nu, at parterne i fællesskab kan finde en løsning, så det kan foregå hurtigere. Også om lørdagen.

00:48 Luk video