EU’s topforhandler lytter til fiskerne: - Jeg vil gøre mit bedste

Problemstillingerne i dansk fiskeri er i allerhøjeste grad med i overvejelserne, når EU’s topforhandler forhandler om Brexit.

EU’s topforhandler i Brexit-forhandlingerne, Michel Barnier, er lørdag i Thyborøn, og hans formål er ganske klart.  

- Man kan ikke handle korrekt, hvis man ikke forstår korrekt. Så jeg vil forstå og lytte, siger han til TV MIDTVEST.

Helt konkret er han i Thyborøn for at høre om fiskernes problemstillinger, når England træder ud af EU i det såkaldte Brexit.

quoteJeg vil have deres problemer med i overvejelserne til forhandlingerne

Michel Barnier, EU's chefforhandler

Fiskerne er nemlig meget bekymrede for, at de ikke længere kommer til at have adgang til de britiske farvande, hvor de fanger størstedelen af deres fisk – og henter op mod 70 procent af deres omsætning.

Michel Barnier er tidligere fiskeriminister i Frankrig, så han er også meget lydhør over for, hvad udfordringerne er.

 - Jeg vil have deres problemer med i overvejelserne til forhandlingerne. Jeg vil gøre mit bedste. Jeg kan ikke sige, hvad det ender med, men jeg vil gøre mit bedste, siger Barnier.  

Det har krævet meget at få EU’s topforhandler, Michel Barnier, til Thyborøn, hvor Lemvigs borgmester, Erik Flyvholm, har spillet en stor rolle. Ifølge franskmanden er det også vigtigt at møde de mennesker, som forhandlingerne vedrører.

- Jeg er i Thyborøn af en meget simpel grund. Brexit har så mange konsekvenser. Det handler ikke bare om Bruxelles, London og tekniske og finansielle forhandlinger. Det handler først og fremmest om menneskerne og de direkte konsekvenser i for eksempel fiskerisektoren.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Erhverv.