Erik søger erstatning: - Det handler ikke om penge

600 grundejere søger erstatning for de to nye vindmølleparker Vesterhav Syd og Nord. For Erik Smed handler det dog ikke om pengene.

img_4368.jpg
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Erik Smed er en af de knap 600 grundejere, som har klaget over de vindmøller, der skal sættes op fra Thyborøn i nord til Hvide Sande i syd.

Snart får han besøg af taksationsmyndighederne, som skal afgøre, om han og resten af klagerne skal have erstatning. Erik Smed kan se frem til at have udsigt til 21 vindmøller fra sin grund.

- Det gør noget ved vores natur, siger han.

Får du et dårligere liv, når møllerne kommer?

- Ja. Jeg synes, de bryder noget af det bedste, vi har her, forklarer Erik Smed. 

1:17
Se hele indslaget om Erik Smed og hans kamp mod vindmøllerne. 

Erik Smed bor sammen med sin kone i Ferring, som han har gjort i 27 år. Det handler dog ikke om penge, når de er blandt de 89 lodsejere ved Vesterhav Nord, som klager.

- De gør det så godt, som de kan, men det er ikke sikkert, det er godt nok for os. Det handler sgu ikke om penge her, siger han.

Erik Smed vil ikke ud med det, men han har alligevel et beløb, som han mener ville være retfærdigt. 

Vattenfall sidder med regningen

Hvis taksationsmyndighederne vælger at tilkende de knap 600 klagere kompensation, er det energiselskabet Vattenfall, som sidder på regningen – da det er dem, som opfører møllerne.

- Det lader vi taksationsmyndighederne om at vurdere, hvor meget det er. Det, vi forholder os til, er mere, at vi kan se, at sommerhussalget i det område har været stigende, siger Michael Simmelsgaard, der er landechef i Vattenfall.

Til september bliver det afgjort, om de 89 grundejere ved Vesterhav Nord får erstatning – og i så fald hvor meget.

De resterende 500 klagere ved Vesterhav Syd må dog væbne sig med tålmodighed, da de først for besøg af myndighederne efter sommerferien.

Det er denne udsigt, Erik Smed er bange for at få ødelagt af de nye vindmøller.
Det er denne udsigt, Erik Smed er bange for at få ødelagt af de nye vindmøller.
Foto: Troels Esmarch