Elses veninde: Det skal afsluttes

I dag blev den teenager fra Lemvig, som blev anholdt for drabet på 77-årige Else Johannesen, kendt skyldig i drab. Else Johannesens veninde ser frem til, at sagen bliver afsluttet.

Den 16-årige dreng fra Lemvig, der har siddet fængslet for overfaldet på 77-årige Else Johannesen i august sidste år, blev i dag kendt skyldig i drab.

Og for den dræbte kvindes venner er det en stor lettelse, at der nu er faldet dom. Vanja Christensen har fulgt retssagen om drabet på sin veninde tæt.

- For at kunne få en afslutning på det hele, fortæller hun efter retsmødet, hvor hun sad som tilhører på bagerste række. Især den 16-åriges beretning om, hvad der skete en augustnat i Lemvig sidste år, var svær at få sat ord på.

- Det er noget af det værste. Så det skal jeg også have bearbejdet lidt, siger hun.

Den unge mand blev udover drabet dømt for at tvinge sig til et andet seksuelt forhold end samleje under særligt skærpende omstændigheder.

Retten slog fast, at den dengang 15-årige dreng kravlede ind i den 77-åriges lejlighed med et seksuelt formål. Her blev der lagt vægt på, at den unge mand havde søgt på porno med ældre mennesker i timerne før og efter overfaldet.

Den 16-årige blev dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling i maksimalt fem år. Dommen kan dog forlænges med to år ad gangen, hvis særlige forhold kræver det. Vanja Christensen håber, dommen markerer et afsluttet kapitel for alle.

- Også for hans familie. Så de også kan få sat et punktum, siger hun.

Den 16-årige blev også dømt for tyveri af Else Johannesens pung og databedrageri.

En 16-årig ung mand er dømt for drabet på 77-årige Else Johannesen i Lemvig i august sidste år

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien 112.