Ellemann og Støjberg får opbakning i baglandet: De har forstået opgaven

I Harboøre blev Jakob Ellemann-Jensen og Inger Støjberg onsdag aften drøftet over kaffen. Her er håbet, at de to kandidater kan give ro i partiet.

Venstre er velfunderet i den jyske muld – og baglandet har alle dage haft stor betydning for Venstres politiske retning.

Og netop ude i baglandet var flere Venstre-medlemmer her til aften samlet. I Harboøre blev Jakob Ellemann-Jensen og Inger Støjberg drøftet over kaffen, og her var der håb om, at de to kandidater kan give ro i partiet.

quoteDe er begge et generationsskifte og et frisk pust. Og de supplerer hinanden godt og dækker en bred flade af vores parti

Tage Rækby, formand, Lemvigegnens Venstre

- De er begge et generationsskifte og et frisk pust. Og de supplerer hinanden godt og dækker en bred flade af vores parti, lød det blandt andet fra Tage Rækby, der er formand for Lemvigegnens Venstre.

Ellemann-Jensen og Støjberg tog fokus

Lemvigegnens Venstre havde egentlig inviteret til en snak om forureningen på Høfde 42 og regionens håndtering af sagen, men det var som om, at Hr. Ellemann-Jensen og Fru Inger Støjberg tog en del fokus fra aftenens emne.

Venstres bagland i Midt- og Vestjylland var indirekte årsag til, at Lars Løkke og Kristian Jensen i weekenden trak sig som formand og næstformand. Forud var gået ugers intern uro i partiet om, hvorvidt samarbejdet – eller mangel på samme – mellem Løkke og Jensen kunne holde til endnu en periode som formand og næstformand.

Håbet er nu, at Jakob Ellemann-Jensen og Inger Støjberg kan få fokus tilbage på politikken.

- Jeg synes, det lyder til, at de har forstået opgaven og har set, hvor manglerne har været. Og jeg tror, de har stor respekt for det, der skal ændres på, mente venstremedlem fra Lemvig, Bent Graversen.

De to kandidater er indtil videre de eneste, der har meldt deres kandidatur til formand- og næstformandsposten. Om det bliver Jakob Ellemann-Jensen og Inger Støjberg, der fremover skal stå i spidsen for Venstre, afgøres på partiets landsmøde i Herning den 21. september.

Se video: Interview med Inger Støjberg: hvad vil hun som næstformand?

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Politik.