Elever strømmer til Nørre Nissum

Der er pres på skolebænkene i Nørre Nissum. Byens indbyggertal mangedobles som følge af succes rundt om på byens skoler.

De tre efterskoler, seminariet, HF og Seniorhøjskolen i Nørre Nissum har kronede dage – de melder nemlig alle om stort set fulde huse i rekordår. Flere end 3200 elever fordelt rundt om i en by med godt 1000 indbyggere er ikke hverdagskost.

Den største succeshistorie i skolebyen er elevtallet på Seniorhøjskolen i byen. I 2015 mødte 2200 elever på, mens deltagerantallet er steget til hele 2650 i år.

- Alle kurser er bookede. Både ugekurser og to-ugers kurserne. Tilmeldingerne strømmer ind, og vi har allerede rigtig mange forespørgsler til næste års kurser, fortæller forstander, Flemming Nees.

Bred fremgang

Ligesom Seniorhøjskolen oplever byens VIA-University College også pæn fremgang i forhold til 2015, hvor omkring 100 seminarister er startet – 20 flere i forhold til i fjord.

På VIA Universitys HF-afdeling er elevtallet også god. 140 elever fordelt på otte klasser gik ind i klasseværelserne ved skolestart.

- Vi har plads til flere. Men antallet er fint. Især vore HF-klasser for ordblinde har stor interesse og mange tilmeldinger, siger Tina Gade, medkoordinator på HF-delen.

Efterskolesucces

Specialefterskolen Fenskær Efterskole har i år 89 elever mellem 17-19 – otte flere end sidste år. På Kongensgaard Efterskole, en livstilsefterskole med fokus på kost og motion, er billedet det samme. 90 elever, skolens maksimum, er startet. Og flere står på venteliste. Det er en fremgang fra 2015.

Hos naboen Nørre Nissum Efterskole er det ligeledes fuldt booket. 159 elever begyndte i august.

- Det er samme antal som i fjor, og vi har elever på venteliste, noterer forstander Brian Hoff Larsen med tilfredshed.

Det årlige Folkemøde om uddannelse - Uddannelsesdebatten - finder sted den 9. og 10. september i skolebyen, hvor tusindvis af undervisere og gæster besøger den lille vestjyske by.

 

 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Uddannelse.