Eftertragtet pris til betonmur i Lemvig

Højvandsmuren i Lemvig har vundet publikumsprisen som det mest bæredygtige betonprojekt lige nu.

Med et imponerende ryk trak Højvandsmuren i Lemvig fra Havbadet i Nr. Vorupør i Thisted Kommune, og endte med en sikker sejr ved konkurrencen om Bæredygtig Beton Prisen 2015, som i dag blev uddelt ved en konference i København.

- Vi er både glade for, at Højvandsmuren er lykkedes rigtig godt, og at så mange har vist, at de tror på den ved at stemme på os, sagde borgmester Erik Flyvholm fra Lemvig Kommune.

Bæredygtig Beton Prisen er en publikumspris, hvor alle danskere gennem de sidste par måneder har kunnet stemme om, hvilket projekt, der fortjente titlen. Prisen gives til betonprojekter, som forener bæredygtighed, æstetik, miljø og økonomi.

Længe kæmpede Havbadet i Nr. Vorupør i Thisted Kommune og Højvandsmuren i Lemvig om pladsen forrest i feltet, men en solid indsats fra folkene bag Højvandsmuren løftede stemmetallet gevaldigt. Blandt andet sendte projektgruppen direkte henvendelser til de store arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner i kommunen med opfordring til at støtte op om Lemvig som bæredygtig frontløber.

Det gav resultat, og Højvandsmuren sluttede med 3031 stemmer (53%) foran Havbadet i Nr. Vorupør med 2425 (42%) stemmer.

- Med sine mange funktioner er Højvandsmuren et godt eksempel på, hvordan gode arkitekter kan tilføre tekniske anlæg både rekreative og arkitektoniske kvaliteter, som giver ekstra værdi til de nødvendige tekniske investeringer, sagde prisoverrækker, adm. direktør Torben Möger Pedersen fra PensionDanmark.

Lever op til alle kravene

Ordene fra dommerkomiteen lyder bl.a.:Højvandmuren er en flot svungen betonmur, der bugter sig gennem havnepladsen i Lemvig og sikrer byen mod stormflod. Helt aktuelt viste højvandsmuren, at byen har skabt en effektiv sikring mod vandmasserne, da stormen Egon kom forbi i slutningen af 2014. Betonmuren holdt vandhøjder på 1,95 meter tilbage uden problemer. I de resterende 364 dage om året, giver muren en ny oplevelse af rummet ved havnen og samler borgerne med mulighed for alt fra boldspil til bagagerumsmarked.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.