Efterskoleelever stod bag en god dag for socialt udsatte

Socialt udsatte skulle have en god oplevelse, og efterskoleelever skulle lære noget om medmenneskelighed. Så de mødtes til mesterskaber for væresteder.

Cirka 170 socialt udsatte og udviklingshæmmede skulle tirsdag have sig en god oplevelse. Vært og arrangør var elever fra Nørre Nissum Efterskole.

- Det har været sindssygt godt, forklarer Emma Dahl Christensen, der går i 10. klasse på skolens projektmagerlinje.

De kalder det mesterskaber for væresteder. Og det er lige så vigtigt at lære at hjælpe andre, som det er at lære engelsk og matematik.

- Matematik er noget, man lærer til sig selv, men man skal også lære at komme ud i verden og snakke med andre folk, for det kommer man også langt med, siger klassekammeraten, Sofie Nørby Bach.

16 sociale caféer og væresteder konkurrerede i forskellige discipliner. Og det menneskelige aspekt er en vigtig læring for eleverne, mener skolen.

- De lærer at være blandt mennesker, der ikke nødvendigvis er ligesindede, og så lærer de at komme ud og lave noget frivilligt og tage en opgave på sig. Det giver noget tålmodighed og medmenneskelighed, fortæller lærer Mette Bøge Kousgaard.

- Alletiders

Spørger man deltagerne, er eleverne med mesterskabet bestemt bestået.

- Det har været alletiders, siger Helene Busk Madsen fra Værestedet Kilden i Hurup.

Fra Den Sociale Café Fristedet i samme by var Per Pedersen med.

- Det har været dejligt. Jeg elsker jo fodbold, forklarer han.

Det var i alt 22 efterskoleelever, der stod for begivenheden.

En flok efterskoleelever har i dag stået i spidsen for en sportsbegivenhed for omkring 170 socialt udsatte og udviklingshæmmede.