Efter langvarig nabostrid: 50-årig mand dømt til behandling

Den 50-årige mand fra Bonnet, der gennem længere tid har været i konflikt med sine medborgere, er erklæret for sindssyg. Han blev i dag dømt til behandling.

Der er nu sat et foreløbigt punktum i en langvarig sag fra Bonnet. En 50-årig mand blev mandag eftermiddag dømt til behandling uden længstetid ved Retten i Holstebro.

En mentalerklæring fremlagt i retten pegede på, at den 50-årige mand er sindssyg med et stort forbrug af både cannabis og alkohol. Han er mistroisk, let krænkebar samt udadreagerende ifølge erklæringen. Det blev derfor anbefalet, at han blev dømt til behandling og altså ikke en almindelig fængselsstraf.

Dommen er kulminationen på længere tids uro i det lille samfund Bonnet ved Lemvig, hvor den 50-årige har haft et utal af stridigheder med sine nærmeste naboer og andre af byens borgere.

Behandling uden længstetid

Hvem provokerer hvem?

Den nu dømte mand blev kendt skyldig i otte ud af de ni tiltalepunkter, som blandt andet lød på grov vold, hærværk og trusler. 

Retten i Holstebro kunne ikke finde belæg for at kende manden skyldig i at have kastet jernpæle mod flere personer, som ellers var et af de markante punkter i anklageskriftet. 

Den 50-årige mand forklarede i retten, at han igennem længere tid har følt sig chikaneret og provokeret af naboerne, og at det var derfor, han gjorde de ting, han gjorde.

Netop spørgsmålet om hvorvidt han truede og slog, fordi byens borgere provokerede ham, fyldte meget i retten.

Forsvareren lagde blandt andet i sin procedure vægt på, at naboerne selv havde været med til at opildne den 50-årige, da han valgte at kaste med fire hegnspæle efter to naboer. Han appellerede samtidig til, at man fremover vil håndtere borgere, som den 50-årige fra Bonnet, anderledes, end man har gjort hidtil. Her hentydede forsvareren blandt andet til den lignende sag, der har været i Troldhede. 

De sidste ord fra den 50-årige mand, inden der blev voteret, var:

”Det her har jo bare været chikane i fem år.”

Den 50-årige mand, der af de lokale har fået tilnavnet ”Æ' Jernstang”, blev desuden dømt til at betale de skader, der blev lavet på en nabos bil, da han kastede en jernstang. Det beløb lyder på 11.191,96 kroner.

Den 50-årige modtog dommen.