Dom mod hundehandler forarger

Mange raser over dommen mod hundehandler Frede Mattrup fra Bækmarksbro. At Frede Mattrup også fremover kan fortsætte med at have dyr i sin varetægt vækker forargelse.

Tirsdag eftermiddag blev hundehandler Frede Mattrup fra Bækmarksbro dømt skyldig i en sag om 11 forhold af misrøgt mod en lang række hunde, heste og kreaturer ved Retten i Holstebro.

Det giver en bøde på 175.000 kroner, mens Frede Mattrup beholder retten til at have dyr.

Og lige netop dét faktum vækker forargelse hos flere af TV MIDTVEST's seere.

Forargelse på Facebook

På Facebook raser mange over dommen og ikke mindst det faktum, at Frede Mattrup også fremover kan fortsætte med at have dyr i sin varetægt.

Bjarne Pedersen fra Skjern skriver således:

- Han skulle have en bøde på det dobbelte og miste retten til dyr på livstid.

Han bakkes op af Anders Olesen, der spørger:

- Får en bøde på 175.000 kroner, men beholder retten til at have dyr?!? Så det er ok at misrøgte dyr, så længe man betaler for det? Fatter simpelthen ikke det her system!!

Forsvarer gik efter frifindelse

Anklageren i sagen mod Frede Mattrup havde håber på, at han ville blive frakendt retten til at beskæftige sig med dyr - men siger ellers om dommen.

- Jeg er selvfølgelig meget tilfreds med, at retten har domfældet fuldstændig i overensstemmelse med det 13 lange sider anklageskift der har været, og at man også har fulgt anklagemyndighedens bødepåstand i sagen, forklarer anklager Janni Vrelits.

Frede Mattrups forsvarer Bjarne Vium havde håbet på en frifindelse. I hvert fald i nogle af forholdende. Den offentlige domstol på Facebook er langt fra enig.

- Hvad tænker man på som dommer, det er sgu levende dyr, der er tale om. Man kommer jo ind at sidde for langt mindre. Det er jo ikke første gang, manden har været i saksen, lyder det fra Henning Olesen fra Lemvig, der henviser til, at Frede Mattrup tidligere er kendt skyldig i misrøgt af dyr. Frede Matrrup har tidligere modtaget bøder på op til  40.000 kroner for uforsvarlig  behandling af en række dyr.

Efterlyser opsyn

Hos en dyreværnsforening, der har fulgt sagen tæt, forstår man slet ikke, at der ikke i det mindste bliver sat opsyn med Frede Mattrup og hans dyr.

Han har jo haft dyr i 30 år, og det har været galt i 30 år, siger Bettina Hvass Larsen fra Dyreværnsforeningen "Alle dyrs ret" fra Sæby.

I dag faldt der dom i retssagen mod hundehandler, Frede Mattrup fra Bækmarksbro.

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.