Dom: 19-årig planlagde voldtægt af kvinde

Manden ankede på stedet.

(Arkivfoto).
(Arkivfoto).
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Voldtægt og forsøg på det samme med godt en måneds mellemrum har fredag kostet en 19-årig mand fem års fængsel.

Det har Retten i Holstebro afgjort.

Opdatering

Sagen skal gå om:

Vestre Landsret har 15. maj 2023 sendt sagen retur til byretten. Man mener ikke, at hans tilståelse dækker hele tiltalen, så derfor skal den gå om, oplyser retten ifølge Ritzau.

  I juli 2022 gik manden via en ulåst dør ind på en adresse i Lemvig. Formålet var det, han selv betegnede som samleje, forklarede han i retten.

  Han fortalte desuden, at han flere gange var gået forbi adressen og vidste, at der boede en kvinde.

  Da han var kommet igennem døren truede og voldtog han den nu 65-årige kvinde. Manden har desuden holdt kvinden fanget ved at binde hendes hænder og fødder, erkendte han i retten.

  På baggrund af episoden blev manden efterlyst. Alligevel lykkedes det omkring en måneds tid senere for den 19-årige at opsøge kvinden på adressen i Lemvig igen.

  Mødte låst dør

  Her var døren nu låst, men han forsøgte alligevel at komme ind i boligen. I retten forklarede han, at han forsøgte at "få den rare følelse igen".

  Det lykkedes ikke for manden at voldtage kvinden igen, men retten nåede alligevel frem til, at der var tale om et voldtægtsforsøg.

  Dagen efter voldtægtsforsøget blev manden spottet af en borger i et skovområde. Kort efter blev han anholdt. Han har siddet varetægtsfængslet siden august.

  I retten kom det frem, at manden er blevet mentalundersøgt i forbindelse med retssagen.

  Der var dog ikke grundlag for at konkludere, at han var sindssyg i gerningsøjeblikkene. På den baggrund mente retten, at der var grundlag for en almindelig fængselsdom.

  Skrøbelig person

  Forsvarsadvokat Karsten Hjorth Larsen, der har repræsenteret den nu dømte, argumenterede ellers for, at undersøgelsen viste, at hans klient kan betegnes som skrøbelig.

  Derfor var der ifølge advokaten ikke grundlag for, at hele straffen skal afsones i et almindeligt fængsel.

  Foruden en fængselsstraf på fem år skal manden betale 150.000 kroner i erstatning til kvinden.

  Han ankede dommen på stedet, men retten vurderede, at han fortsat skal sidde varetægtsfængslet.