DM i skills begyndt: Sejr gav tidligere vinder gode jobmuligheder

DM i Skills er begyndt for landets erhvervsskoleelever. For en tidligere vinder var konkurrencen med til at sikre ham gode muligheder for fremtiden.

Fra dengang, hvor Claus Smedegaard med sin makker vandt EM i Skills.
Fra dengang, hvor Claus Smedegaard med sin makker vandt EM i Skills.
Foto: Privat

I dag begyndte danmarksmesterskaberne for erhvervsskoleelever, også kaldet DM i Skills, i Aalborg.  Her konkurrerer over 300 elever de næste tre dage side om side i 40 forskellige erhverv.

Eleverne kæmper om den eftertragtede titel som Danmarks bedste til deres fag. Fra Midt- og Vestjylland deltager 34 elever, og arrangørerne forventer, at mere end 60.000 publikummer lægger vejen forbi.

En af dem, der har deltaget ved DM i Skills, er Claus Smedegaard. For to år siden blev han færdig som anlægsstruktør med DM- og EM-titler i bagagen. Det gør ham stadigvæk stolt at tænke på.

- Det har selvfølgelig givet et ordentlig klap på skulderen og en masse positiv omtale, siger Claus Smedegaard.

Sejr øgede interessen

I 2014 mødte vi Claus Smedegaard og hans makker til træning. Her havde en DM-titel skaffet dem adgang til EM i Skills, som de senere vandt som de første danskere nogensinde. Sejren gav den nyudlærte anlægsstruktør bedre muligheder for at få et arbejde.

- Der var da nogle firmaer, der sagde, at jeg altid kunne ringe, hvis jeg manglede hjælp, men nu ved folk godt, at jeg har det godt, hvor jeg er, siger Claus Smedegaard.

I dag arbejder han hos det samme firma i Lemvig, hvor han blev udlært. Han har dog i en kort periode prøvet noget andet, og her gjorde titlerne på cv'et jobsamtalen nemmere.

- Som min chef sagde: Man siger jo ikke nej tak til en europamester, griner han.

Titel bruges i markedsføring

I dag bruger Claus Smedegaards mester, Kim Nørgaard, bedrifterne i markedsføringen af sin virksomhed. Sejren i DM i Skills er også med til at øge den faglige stolthed for et fag, der skriger på arbejdskraft.

- Vi håber da, at det kan få de unge mennesker til at tænke, at der her er noget, der er fedt at arbejde med, forklarer Kim Nørgaard.

Claus Smedegaard håber, at det, han har opnået, på sigt har fået andre til at åbne øjnene for det fag, han elsker.

- Selvom man ikke er den bedste i skolen, så kan du noget alligevel. Du skal bare ikke give op, siger han.