Dispensation i Nørre Nissum: Fremover kan studerende bo på HF-uddannelse

HF-uddannelsen i Nørre Nissum kan se frem til at have studerende boende i en kostafdeling. En nødvendighed for at opretholde uddannelsen i et yderområde, lyder det fra landdistriktsordfører.

50 studerende skal fremover kunne bo og overnatte på Via University College i Nørre Nissum, der huser HF- og læreruddannelsen.

Det har et flertal i regeringen netop givet dispensation til.

Normalt er det ikke muligt at etablere en kostafdeling på professionshøjskoler for videregående uddannelser, men det er en særlig situation, der gør sig gældende i det her tilfælde, påpeger landdistriktsordfører Thomas Danielsen (V).

- Det handler om, at Nørre Nissum med sin geografiske beliggenhed ikke kan levere nok elever fra lokalområdet. Så hvis man vil opret sådan en uddannelse i et yderområde, er det nødvendigt at prioritere en kostafdeling på skolen.

- Det er vanskeligt at pendle dertil, så det er en særlig omstændighed, siger Thomas Danielsen.

Et stort ønske i Nørre Nissum

Det er planen, at regeringen vil tilføre midler til at drive kostafdelingen fra 2019, hvor der er afsat halvanden millioner kroner til projektet.  

Ifølge Thomas Danielsen har det gennem længere tid været et ønske at få en kostafdeling til uddannelsen i Nørre Nissum.

Hvorfor ser vi det her blive ført igennem nu? Hvor meget har det her at gøre med, at der bliver udskrevet valg lige om lidt?

- Nu er der jo ikke nogen, der ved, hvornår der bliver udskrevet valg. Det er en sag, jeg gerne vil løfte, fordi det er vigtigt.

- Uanset hvad der sker, håber jeg, det bliver gennemført, lyder det fra Thomas Danielsen.

Fra 2020 vil regeringen bruge tre millioner kroner om året på at drive kostskolen.   


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Uddannelse.