Det begyndte med et Bed & Breakfast - nu har Gitte købt et hotel

Hotel Lidenlund i Lemvig er lige nu i gang med den helt store renoveringstur. Et ægtepar har nemlig kastet deres kærlighed på det gamle hotel.

Gitte Bitsch har gjort et køb af de helt store. Hun har købt et hotel i Lemvig, som hun snart slår dørene op for.

- Jeg har sådan en helt boblende fornemmelse inde i kroppen – jeg glæder mig helt vildt, siger hun.

Første februar overtog Gitte Bitsch og hendes mand det over 100 år gamle Hotel Lidenlund i Lemvig, og fra første april overtager de også driften.

quoteJeg har sådan en helt boblende fornemmelse inde i kroppen – jeg glæder mig helt vildt

Gitte Bitsch

Og den nye hoteldirektør har mange planer for det gamle sted, og der er ikke langt fra tanke til handling, for hotellet skal snart stå klar til at modtage gæster.
Derfor er værelserne ved at få den helt store tur med nyt tapet og ny maling, møblerne bliver flyttet rundt i de gamle sale. Der bliver bygget om og bygget til, men de helt grundlæggende ting, dem bliver der ikke ændret på.

- Vi skal have hotellet til at køre, så vi kan få folk til at sove i sengene. Og så skal vi have gjort noget ved morgenmaden – vi har ansat en kok og en til at bage noget spændende brød. Så vi gør noget ved morgenmaden, så den bliver spændende, siger Gitte Bitsch.

Det handler om at få folk til at sove i sengene

Gitte Bitsch og hendes mand har de seneste år haft et lille bed & breakfast, men ellers er kendskabet til hoteldrift begrænset.
Gitte har i 15 år været leder af forskellige institutioner, og de seneste to år har hun stået i spidsen for Livsstilshøjskolen i Gudum.

- Opgaven på højskolen var at få folk til at sove i sengene. Og opgaven på hotellet, hvis vi skal tjene penge, det er at få folk til at sove i sengene, så der tænker jeg, jeg har en vis erfaring, siger hun.

Der bliver drømt stort på hotellet, om fester, gourmetmiddage, vinarrangementer, butik, pop-up arrangementer og meget mere.

- Her i morgenmadsrestauranten, der vil vi have sådan en "trust point", hvor der altid er åbent for hotelgæsterne. Så kan de være her og hygge sig hele aftenen, og så kan de selv tage vin og øl, og så skrive ned, hvad de tager. Så det er sådan en slags tillids-butik, der kommer til at være her, siger Gitte Bitsch.

Der er allerede ansat personale – og med god grund. Hotellet slår nemlig dørene op 1. maj med en stor reception. Og i maj er der også konference i byen, og her er alle 27 værelser allerede booket.