Dantruck fyrer ialt 60

Firmaets Lemvig-afdeling siger farvel til 45-50 personer, mens 10-15 personer ud af de 60 medarbejdere flytter med til nye produktionslokaler i Uldum.

I dag fik medarbejderne hos Dantruck i Rom ved Lemvig at vide, hvem og hvor mange der bliver berørt af de længe varslede fyringer.

Ud afde 60 medarbejdere i Rom har 10-15 personer sagt ja til at flytte med, når produktionen henover de næste par måneder bliver flyttet til hovedsædet i Uldum. Resten er blevet afskediget. Det fortæller HR chef, Kresten Peder Mehlsen, hos Dantruck i dag til TV/MIDT-VEST.

Ialt fyrer Dantruck 60 personer.

- Vi er nødt til at tilpasse os det lavere markedsniveau i den vestlige verden, som vi eksporterer til. Men det er trist at skulle sige farvel til medarbejdere, og det er selvfølgelig en kedelig udvikling for Lemvig, beklager Kresten Peder Mehlsen.

Alligevel er der dog lyspunkter på den triste dag:

- Alt i alt flytter ca 10-15 medarbejdere fra produktionen med til Uldum fra Rom. Og det er vi glade for, at så stort et antal har sagt ja til at flytte med. Det betyder jo også, at den "knowhow", de har i Rom, følger med, og det sætter vi stor pris på, understreger Kresten Peder Mehlsen.

Årsagen til afskedigelserne er udlandets lavere efterspørgsel på trucks. Dantrucks laver gaffeltrucks, der primært eksporteres til Sverige, England og Tyskland.

Ramt af finanskrisen

Med afskedigelserne samler Dantruck sine tre virksomheder i Rom, Løsning og Uldum til hovedsædet i Uldum. Dermed håber ledelsen at have tilpasset virksomheden til det afmattede marked.

Dantruck samarbejder med det regionale beskæftigelsesråd og jobcentret i Lemvig i håbet om at kunne hjælpe de afskedigede medarbejdere til at finde et andet arbejde.

Produktionen i Rom vil lukke ned over de næste par måneder, hvorefter Dantruck har opsagt sit lejemål på Gammel Landevej.

Se interviewet med tillidsmand Freddy Stensgaard Carlsen:


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Erhverv.