Danmarks ældste boyband går retro: Tørfisk på kassettebånd

Metallica, Flaming Lips.. og Tørfisk. Thyborøn-bandet bliver trendy med ny udgivelse.

De kalder sig Danmarks ældste boyband, og derfor er det måske meget passende, at Thyborøn-bandet Tørfisk nu går retro og udgiver sit nyeste udspil Vi Ligger Vandret på kassettebånd. 

- Hver gang vi har lavet en ny cd, har vil altid sagt: Skal vi have den med på kassettebånd. Og det var selvfølgelig fordi, vi troede, at det aldrig ville ske. Men nu kommer det til at ske, siger Tørfisk-medlem Anker Hviid. 

Tørfisk har spillet sammen siden 1981. Deres første udgivelser kom også på kassette, og når de nu går tilbage til det gamle medie, hopper de faktisk med på en meget moderne trend.

Bands som Metallica og Flaming Lips har også sendt kassetter på markedet, men det at være trendy har nu ikke topprioritet hos Tørfisk, forsikrer Anker Hviid.

Ud over at lave en gimmick ud af udgivelsen er der også et andet mål.

- Som vi siger, når vi er ude at spille: Vi kender godt vores publikum. De fleste af dem er plus 50, og der er garanteret nogle af dem, der har en kassetteafspiller stående et eller andet sted. En de aldrig har skippet og sagt: Det kan jo være. Nu får de brug for den igen, siger Anker Hviid.

Det er firmaet Tewa i Farsø, der har produceret Tørfisks retroudgivelse. Tørfisk vil sælge kassettebåndene på sin kommende turné.

Anker Hviid forklarer her, hvorfor Danmarks ældste boyband nu atter forsøger sig med kassettebånd.
 
 
Foto: Poul Erik Sørensen, TV MIDTVEST
 
 
Foto: Poul Erik Sørensen, TV MIDTVEST