Cykelsalget er eksploderet i løbet af sommeren

Cykler ryger som varmt brød i øjeblikket, flere butikker melder om udsolgt af flere modeller.

Cykelsalget er kommet op på den helt store klinge. Efter der de første måneder af coronatiden var ro på, er salget nu eksploderet. Flere steder i landsdelen fortæller de, at alle cykler nærmest er udsolgte.

quoteVores webshop har fordoblet sit salg siden coronaens indtog

Martin Skovgaard, Cykel-Mads

- Alle vores leverandører melder stort set udsolgt på alle deres cykler, så lige nu står vi med en udfordring på i det hele taget og skaffe cyker, fortæller Martin Skovgaard, som er medindehaver af Cykel-Mads i Lemvig.

Normalt plejer sommermånederne også at være travle hos cykelhandleren i Lemvig, men de kan alligevel ikke sammenlignes med i år.

- Det her er meget ekstraordinært, vores webshop har fordoblet sit salg siden coronaens indtog, og i den fysiske butik har der været 50 procents fremgang. Så det er voldsomt, og vi løber stærkt for at følge med, forklarer Martin Skovgaard.

Fra mountainbikes til elcykler

Det er alle cykler, som pludselig er blevet ekstra populære. Men i løbet af de seneste måneder har salget flyttet sig fra en type til en anden.

- Der har været en enorm vækst på billigere mountainbikes i starten af coronakrisen, og så er der blevet solgt en del flere el-cykler hen over sommerferien, fortæller Martin Skovgaard.

En af dem, som har investeret i en ny mountainbike er Henrik Møller fra Herning. I dag købte han ny cykel, blandt andet på grund af den ekstra tid, som coronaen har været med til at give ham.

- Jeg har masser af tid i år til at cykle i skoven og nyde naturen, så det er egentlig derfor, forklarer Henrik Møller.

De mange salg har givet brede smil hos cykelhandleren. Men også en lille rynke i panden.

- Vi er glade, men vi frygter lidt, at vi kan løbe tør for cykler, og det ved vi ikke lige, hvad vi skal gøre ved, siger Martin Skovgaard, som er medindehaver af Cykel-Mads i Lemvig.