Cheminova vinder PraktikPladsPrisen

Thyborøn-virksomheden belønnes for at vælge uddannelse frem for fyringer.

I en periode der har været præget af mange fyringer, har Cheminova ved Thyborøn prioriteret at efteruddanne deres ansatte. Virksomheden havde tolv medarbejdere i produktionen der var i overskud, men i stedet for at afskedige dem startede man et hold voksenlærlinge.

Den beslutning var så populær hos virksomhedens 3f-tillidsmænd, at de valgte at nominere Cheminova til årets PraktikPladsPris. En pris som virksomheden nu har vundet.

- Den pris er vi rigtigt stolte af. Det er et klart signal om, at vi går den rette vej med vores praktikpladser, siger kommunikationschef Lars-Erik Pedersen til TV/MIDT-VEST.

28 procent under uddannelse

I indstillingen til prisen skriver tillidsmændene bl.a., at Cheminova bør præmieres, fordi de satster på uddannelse. Ud af 225 i produktionsenheden er 28 procent under uddannelse.

- Vi følger en tradition, vi har haft længe. Det er til stor gavn for virksomheden og folk selv. De bliver opkvalificeret, og vi får bedre arbejdskraft, siger Lars-Erik Pedersen.

PraktikPladsPrisen uddeles af Industriens Uddannelses- og Samarbejdsfond. Præmien er en pris udformet af kunstneren Bjørn Nørgaard.