Cheminova fyrer igen igen

Kemikoncernen Cheminova i Harboøre må for tredje gang i år fyre medarbejdere. Nu går det ud over produktionen.

Cheminova fyrer for tredje gang bare i år og afskediger 20 medarbejdere. Den amerikanske ejer af fabrikken ønsker at droppe et ellers helt nyt produktionsanlæg.

Af de 20 medarbejdere satser ledelsen på, at otte af dem vil gå frivilligt mens de resterende 12 må fyres. To af dem er fra laboratorier, resten er fra produktionen.

- Vi er frustrerede over, at man har truffet den her drastiske beslutning. Det er ikke særlig godt timet, efter at vi havde en forventning om, at ejerne ville produktionen her i Harboøre, siger tillidsrepræsentant Gunnar Krarup Andersen til TV MIDTVEST.

En stor del af årsagen til fyringerne skyldes et helt nyt produktionsanlæg, som skulle have beskæftiget ni medarbejdere, men nu i stedet lukkes ned. Fabrikken var ellers ved at lægge sidste hånd på produktionsanlægget til flere millioner kroner. Det er nu blevet lukket ned, inden det overhovedet er startet.

- Projektet har været genvurderet, og der har man fundet ud af pga. markedsforhold og økonomiforhold, at det kan ikke svare sig, at lave den produktion her, siger kommunikationsdirektør Lars-Erik Kruse Pedersen.

Cheminova blev solgt til amerikanske FMC i september 2014, og det har medført store ændringer. I øjeblikket er de blandt andet ved at oprette et nyt europæisk hovedkvarter i København, hvor der oprettets en række stillinger i stabs- og udviklingsfunktioner.

Se interview med Gunnar Krarup Andersen og Lars-Erik Kruse Pedersen her:


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Erhverv.