Brygmester huser autocampere: Nu har han campingbranchen på nakken

Nr. Nissum Håndbryg har fået tilladelse til at huse 30 autocampere, men det skaber ulighed, mener Horesta Camping.

2:27
Jens Bjørling Grøn ejer Nr. Nissum Håndbryg og er begyndt at tilbyde tapas og ølsmagning til overnattende autocampister.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Ro, et mindre overnatningssted midt i naturen, tapas og en hjemmebrygget øl. Det er, hvad Nr. Nissum Håndbryg blandt andet kan tilbyde de campister, der lægger vejen forbi. 

Og det gør især autocampister fra hele Europa. 

-  De kommer her for roen og fordi vi er et lille og lidt anderledes sted med for eksempel ølsmagning, og det har de andre campingpladser ikke, siger Jens Bjørling Grøn, brygger og ejer af Nr. Nissum Håndbryg. 

Klage over tilladelse

I maj fik Nr. Nissum Håndbryg lov af et enigt byråd i Lemvig til at huse 30 campistenheder.  

Men den beslutning har brancheorganisationen Horesta Camping nu klaget over.

For Jens Bjørling Grøns lille campingplads skal ikke leve op til de samme stramme krav, som de mere almindelige campingpladser skal, lyder kritikken.

Bent Thodsen er formand for brancheorganisationen Horesta Camping.
Bent Thodsen er formand for brancheorganisationen Horesta Camping.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

- Vi er ikke imod konkurrence, udvikling eller nye spændende tiltag, men der skal være lighed i branchen, siger formand for Horesta Camping, Bent Thodsen. 

I campingreglementet står der, at hvis der skal etableres en ny campingplads, så skal den have mindst 100 pladser, medmindre andet taler for. 

Strider imod campingreglementet

Jens Bjørling Grøn fortæller, at hans tilladelse er af turistpolitiske overvejelser, og at overnatningsmulighederne ved hans bryggeri er med til at give nemmere adgang til det stigende antal autocampere, som Lemvig Kommune oplever. 

- Der er ikke nogen, der kommer hos mig, der vil køre over på campingpladsen. Dem, der kommer her, vil køre på en rasteplads eller ned på stranden, så jeg skaber ikke konkurrence for dem, mener bryggeren.

TV MIDTVEST har set den klage, som Horesta Camping har sendt. Her fremgår det, at Horesta Camping mener, at tilladelsen strider imod campingreglementet, hvor man vil undgå spredning af mindre campingpladser i det åbne land, som det vil være ved Nr. Nissum Håndbryg. 

Derudover argumenterer Horesta Camping for, at de to nærliggende campingpladser, Lemvig Strandcamping og Toftum Bjerge Camping, begge ikke har fuld belægning i højsæsonen. Derfor mener Horesta Camping ikke, at autocamperpladserne hos Nr. Nissum Håndbryg kan forsvares med, at der mangler pladser til autocampere. 

- Der er ingenting, der er helt særlige omstændigheder i den her sag, siger formand Bent Thodsen. 

Steffen Damsgaard (V), som er formand for Lemvig Kommunes Teknik- og Miljøudvalg, mener ikke at kommunen har gjort noget forkert ved at give Jens Bjørling Grøn tilladelse til at huse kun 30 campingenheder, i stedet for 100.

Kommunen forsøger at skabe de bedste forudsætninger for turismen, fortæller han. Og der mangler noget til autocamperfolket.

 - Vi vurderer ikke, at det vil påvirke de andre campingpladser i kommunen negativt, siger han.