Brødre solgte deres livsværk for 10 år siden: Nu har de købt det tilbage

Brødrene Egholm solgte deres virksomhed til Nilfisk, men nu har de til stor glæde for medarbejderne købt virksomheden tilbage igen.

Maskinfabrik Egholm i Lemvig havde deres bedste år i 2010. Faktisk gik det så godt, at Nilfisk kom med et tilbud om at købe familievirksomheden.

- Vi havde det godt med, at Nilfisk ville fortsætte produktionen her i Lemvig. Vi var da også lidt stolte over, at så stor en koncern kunne se potentialet i vores virksomhed, fortæller Jens Christian Egholm.

Lemvigvirksomheden producerer og udvikler traktormaskiner, der kan feje, suge, klippe og fjerne sne. Og i otte år stod der Nilfisk på facaden.

Jens Christian og Kaj Egholm har både solgt og tilbagekøbt deres maskinfabrik i Lemvig.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Lyn fra en klar himmel

Men sidste år kontaktede Nilfisk igen de to Egholm-brødre. De ville gerne sælge maskinfabrikken tilbage til de to grundlæggere.

- Vi blev kede af det og også lidt gale. Det kom virkelig som et lyn fra en klar himmel. Vi var skuffede over, at de kunne komme i tanke om at sælge vores hjerteblod, når vi nu havde overladt det til dem at passe godt på virksomheden. Så der gik ikke mange dage, så sagde vi til hinanden, at vi var nødt til at give det her en chance igen, fortæller Kaj Egholm.

Varm velkomst

Selv om brødrene i første omgang var kede af, at Nilfisk ville sælge, så var det en overvældende og glædelig velkomst de to brødre fik af fabrikkens medarbejdere.

- Det var stort. Folkene klappede spontant bagefter, og man kunne mærke på dem, at de var glade for, at vi kom tilbage igen, siger Jens Christian Egholm.

Siden 1. januar har der så igen stået Egholm på facaden, og Jens Christian Egholm er vendt tilbage til sit gamle chefkontor. Men han er mere i produktionen end bag skrivebordet.

- Der er ikke meget direktør over os. Vi vil helst være ude på gulvet og finde ud af, hvordan tingene skal se ud, siger Jens Christian Egholm.

Storebror Kaj Egholm har ansvaret for produktudviklingen på virksomheden, der i dag har 85 ansatte og en årlig omsætning på 135 millioner kroner.

Lige nu er brødrene i gang med at udvide virksomheden med 1.500 kvadratmeter, så der bliver plads til en helt ny maskine, der kommer på markedet til april.

Siden 1. januar 2019 har navnet Egholm været tilbage på facaden.
Siden 1. januar 2019 har navnet Egholm været tilbage på facaden.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Erhverv.