Borgmester kritiserer flytning af Vestjysk Banks hovedsæde

Borgmestrene i Lemvig og Holstebro forsøger i et læserbrev at få Vestjysk Bank til at genoverveje flytningen af hovedsædet til Herning fra Lemvig efter fusion med Jyske Sparekasse

Siden Vestjysk Bank i Lemvig meldte ud, at de efter en kommende fusion med Jyske Sparekasse i Grindsted ønsker at lave et nyt, fælles hovedsæde i Herning, er beslutningen blevet kritiseret fra flere sider.

quoteJeg håber da, at vores signal vil blive hørt.

H.C. Østerby (S), borgmester, Holstebro Kommune

Lokale borgere, tidligere trofaste støtter og i et læserbrev melder to borgmestre sig nu i koret, som mener, at det er en fejl at banken rykker teltpælene op efter 156 år i Vestjylland.

- Det er sjældent, at jeg skriver læserbreve, men Vestjysk Bank er så vigtig en ting for Vestjylland, at det er væsentligt at sende et signal, siger H.C. Østerby (S), der er borgmester i Holstebro Kommune.

Læserbrevet har han skrevet i fællesskab med sin kollega i Lemvig, og mens det er åbenlyst, hvorfor borgmester Erik Flyvholm (V) ikke ønsker at miste en stor arbejdsplads i sin by, er det måske mindre oplagt, at Holstebro-borgmesteren blander sig.

- Vi er enige om, at det her har en stor betydning for hele Nordvestjylland, og selvom banken har hovedsæde i Lemvig, så er der også en afdeling i Holstebro, siger H.C. Østerby.

Han er nervøs for, at flytningen af banken vil betyde en mindre lokal forankring i fremtiden, også selvom bankdirektør Jan Ulsø Madsen tidligere har sagt, at de fortsat vil støtte lokalt. En placering i Herning vil alligevel have en psykologisk betydning, mener H.C. Østerby.

- Jeg håber da, at vores signal vil blive hørt. At man lige tænker sig om en ekstra gang.

Fusionen ventes at blive godkendt på ekstraordinære generalforsamlinger i både Jyske Sparekasse og Vestjysk Bank 13. januar.