Borgmester i Lemvig: Bredbåndspulje er afgørende for landdistrikterne

Det er nødvendigt for en kommune at kunne tilbyde god bredbåndsdækning, hvis den ønsker at tiltrække borgere. Det mener borgmester i Lemvig, Erik Flyvholm.

Fredag blev årets bredbåndspulje fordelt. Lemvig Kommune var en af de store vindere, der løb afsted med flere millioner af kroner fordelt på 406 adresser. Det glæder borgmesteren i kommunen, der påpeger vigtigheden af god bredbåndsdækning til landdistrikterne.

quoteForestil dig, at du ikke kan komme på forældreintra, hvis du har børn i skolen. Det er helt afgørende for bosætningen.

Erik Flyvholm, Borgmester, Lemvig Kommune

- Hvis du har børn og skal bo i et landdristikt, er det vigtigt, at du også har adgang til nettet. Det er det også, hvis du skal drive virksomhed. Forestil dig, at du ikke kan komme på forældreintra, hvis du har børn i skolen. Det er helt afgørende for bosætningen, siger Erik Flyvholm, der er borgmester i Lemvig.

Bredbåndspuljen består af penge, som adresser med dårlig internetdækning kan ansøge om at få fingre i. I år bestod den af 110 millioner kroner, hvor landdristikterne endte med at løbe med størstedelen af puljen.

Alene i Lemvig Kommune blev der uddelt støtte til 10 procent af kommunens samlede antal adresser. Også Struer-, Holstebro-, Ringkøbing-Skjern-, Herning-, Ikast-Brande- og Vesthimmerlands Kommune fik del af puljen.

Det konservative folketingsmedlem Orla Østerby er valgt i Vestjyllands storkreds, og han glæder sig over fordelingen af puljen.

- Det betyder, at det, som nogen kalder Udkantsdanmark, bliver i den grad forbundet med resten af landet. Det har en enorm betydning for Lemvig-, Holstebro- og Struer Kommune med de store landdistrikter, man har i området, siger Orla Østerby

 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.