BILLEDER: Monsterkrabben fra Vesterhavet

Thyborøn-trawler fik stor taskekrabbe i nettet - nu kan uhyret studeres på JyllandsAkvariet.

Den er ikke bare stor - den er kæmpestor!

JyllandsAkvariet i Thyborøn har fået en ny attraktion i form af en gigantisk taskekrabbe, der måler 24 centimeter over rygskjoldet - næsten tre gange så meget som den normale størrelse.

Hidtil har man ifølge akvariet troet, at taskekrabber maksimalt kan blive 20 centimeter over skjoldet.

- Nu har jeg haft akvariet her i over 17 år, og det er suverænt den største taskekrabbe, jeg har set. Vi har spurgt vores kolleger på Zoologisk Museum, som nu er ved at undersøge, om der er tale om en Danmarks-rekord, siger Michael Madsen fra JyllandsAkvariet til tvmidtvest.dk.

Det var fiskerne om bord på Thyborøn-trawleren Altje Postma, der bragte kæmpe-krabben ind til land efter at have fået den i nettet. Krabben, der nu kan studeres af gæsterne i akvariet, har kløer på størrelse med en stor hånd.

- Man kan faktisk stikke en finger igennem kloen, når den har den lukket. Vi har dog valgt ikke at prøve, for den lukker kloen med en ekstrem kraft, siger Michael Madsen.

Taskekrabber er almindelige i Nordsøen, Skagerrak og den vestlige del af Limfjorden. Der er tale om et rovdyr, der blandt andet æder muslinger og krebsdyr.