Biavl er populært som aldrig før

Danmarks Biavavlerforening har aldrig haft flere medlemmer. Interessen for biavl er enorm, og trenden har nu også nået et ungt par i Bækmarksbro.

De er stadig helt grønne, men Lise Ørskov Svendsen og Jonas Munkholm Jensen fra Bækmarksbro er blevet stukket af tanken om tilværelsen som biavlere.

- Det er jo sjovt at vide, hvor maden kommer fra. Det er sjovt at gå ud og hente den i baghaven, lyder det fra Lise Ørskov Svendsen.

 

Men de har mod på den nye tilværelse som biavler ligesom mange andre danskere. Det er nemlig blevet særdeles populært. For bare seks år siden havde Danmarks Biavlerforening omkring 3000 medlemmer,

men gennem de seneste år er der sket en markant udvikling. Medlemtallet er næsten fordoblet, så foreningen i dag har over 5.500 medlemer.

- Det er sjovt at vide, hvor maden kommer fra. Det er sjovt at gå ud og hente den i baghaven, siger Lise Ørskov Svendsen, der er Biavler i Bækmarksbro.

 

Og for det unge par er planen klar.

- Vores plan er, at vi også skal blive selvforsynende med det søde i køkkenet, lyder det fra det nyudsprungne biavlerpar.

 

I Lemvigegnens Biavlerforening er den nyvundne interesse til at mærke.

- Vi oplever, at der kommer mange nye medlemmer til vores forening, lyder det fra Benny Gade, der er formand for Lemvigegnens Biavlerforening.

I foreningen afholder de blandt begynderkurser for nye avlere.

-Vi oplever, at der kommer mange ny biavlere til vores foreninger lige i den her tid. Det er mange forskellige mennesker, der kommer på kurserne. Man kan dog sige, at der begynder at ske et skred i retning af, at det bliver yngre mennesker, og vi får også flere kvinder med, fortæller formanden.

 

Blandt dem er nybegynderne fra Bækmarksbro, som er hoppet med på trenden.

- Man vil kende sine råvarer, og man vil vide, hvad man putter i sin mund, lyder det fra den ny udsprungne biavler fra Bækmarksbro.

 

Selvom starten har været god er ambitionerne ikke for store.

-Jeg er glad, hvis de bare overlever. Hvis vi stadigvæk har bier til næste forår, så er det succes. Måske en enkelt honningmad  ville også være ok, siger Jonas Munkholm Jensen.

i Danmarks biavlerforening håber og tror de på, at medlemstallet kan forblive stabilt.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Livsstil.