Banker får brug for mere statshjælp

Lokale Pengeinstitutter mener, at der skal politisk hjælp til nok engang, hvis det skal lykkes danske banker at tilbagebetale de 198 milliarder, de lånte i Bankpakke II, skriver Børsen.

Vestjysk Bank er blandt de banker, der i øjeblikket har det svært. Efter at den danske stat valgte ikke at redde Amagerbankens krak på målstregen, er det nemlig blevet rigtig svært for de danske banker at låne kapital i udlandet, skriver Børsen.  

- Vi står og skal bruge lige knap 8 milliarder kroner. Lige her og nu kan vi ikke hente pengene andre steder, for tingene er vanskelige i øjeblikket, siger adm. direktør i Vestjysk Bank, Frank Kristensen, til Børsen.

Formanden for Lokale Pengeinstitutter, Bent Naur, vil have staten til at udsætte tilbagebetalingen af de 198 milliarder som forfalder i 2012 og 2013.

- Jeg synes, vi skal se på nogle pragmatiske løsninger, når tiden kommer. En løsning kunne være en forlængelse af bankgarantien - mod betaling, selvfølgelig, siger Bent Naur som også er adm. direktør i Ringkøbing Landbobank, der ikke har taget lån i bankpakken.

 

 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.