Band spiller musik, fra før de blev født

I en kælder i Lemvig spiller fire folkeskoleelever musik fra før de blev født. De bliver i godt humør af det, og det gør publikum også.

- Vi er gamle mænd fanget i unge mænds kroppe, siger Gustav Bjerrum, der spiller keyboard og synger i bandet Back on Track.

 Og der er noget om snakken, når han siger sådan. Når Gustav Bjerrum spiller musik med tre kammerater er sangene nemlig ikke nye.

I en kælder i Lemvig spiller de fire folkeskoleelever blandt andet Signed, Sealed, Delivered I'm Yours, som Stevie Wonder lavede i 1977 – længe før der var tænkt på de fire bandmedlemmer.

- Det er meget ”feel good”-musik. Det er bare noget, man bliver glad i låget af, siger Mikkel Dambak, som spiller guitar i bandet.  

Forklaringen på den gamle musik er altså ganske enkel.

Den store scene

Selvom de fire drenge endnu ikke er gået ud af folkeskolen har de det seneste halve år spillet til både Haze over Haarum og Nostalgifestival i Holstebro. Her er publikumm ikke deres kammerater, men folk, der er meget ældre end dem selv.

-  De synger med, og det gør bare en gladere, når folk lytter til musikken, siger Harald Hagelskjær, der spiller bas.

Og de unge drenge får rosende ord med på vejen fra den ældre generation.

- De siger, at det er mega fedt, vi spiller gammelt musik, når vi er så unge, siger bandets trommeslager, Magnus Dambak.

Musikken og venskabet varer ved

Bandet mødes i kælderen en gang om ugen, men efter sommer bliver det muligvis sjældnere. To af bandets medlemmer skal nemlig på efterskole. Bandet, og venskabet, skal dog nok bestå.

- Venner holder jo sammen. Det kan godt være, hvis det er et musikskoleband, at man ikke holder sammen og man finder et nyt band, men man finder jo ikke bare nye venner, lyder det gammelklogt fra Mikkel Dambak.

Back on Track har spillet sammen i et års tid, men har altså planer om mange flere. Ud over Stevie Wonder har de også musik af blandt andet Prince og John Lennon på repertoiret.

Kom med en tur i kælderen, når Back on Track øver. 

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Kultur.