Auriga med rekordregnskab

Moderselskabet til kemivirksomheden Cheminova sender rekordregnskab på gaden. Omsætningen steg 30 procent, mens overskuddet landede på 402 mio. kr.

Det går forrygende for kemivirksomheden Cheminova. Det børsnoterede moderselskab Auriga kom ud af 2008 med et overskud før skat på 402 mio. kr. - en kraftig forbedring i forhold til 2007, hvor virksomheden landede et overskud på 83 mio. kr. Det sker på baggrund af rekordstor omsætning på knap 5,7 mia. kr.

Og det vækker glæde på direktionsgangen.

Med en vækst på 30 procent i Cheminova har vi i det forløbne år opnået den højeste omsætning og det næstbedste resultat nogensinde," udtaler administrerende direktør Kurt Pedersen Kaalund. Han understreger, at det ikke skal stoppe på det niveau.

"Tiden er dermed inde til at sætte nye ambitiøse mål for fremtiden. Målet er mere end at fordoble Cheminovas markedsandel til fem procent i 2015 i et voksende marked," siger Kurt Pedersen Kaalund.

Cheminova er en global kemisk virksomhed med hovedområde inden for plantgift. Virksomhedens hovedaktivitet er at udvikle, producere og markedsføre midlerne til bekæmpelse af ukrudt, insekter og svampesygdomme. Cheminova beskæftiger cirka 800 medarbejdere i Danmark og 1100 i udlandet.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Erhverv.