Anderledes ferieoplevelse: Sæt madding på krogen og ta’ med på fiskeskole

Når hele familien er draget på skiferie kan børnene komme på skiskole et par dage. Et lignende tiltag er nu også aktuelt i Hvide Sande.

En noget anderledes skole har set dagens lys på Nordhavnskajen i Hvide Sande, hvor to unge lystfiskere har startet en fiskeskole for de allermindste.

- Vi vil gerne, at børnene lærer at komme helt ned i gear. For når du har en fiskestang i hånden, kommer der automatisk fuldstændig ro på, forklarer initiativtager Martin Ivan Rasmussen.

Hver onsdag i juli måned kan børn få tre timers gratis fiskeundervisning. Og indtil videre har det været en succes med fuldt hus hver gang.

- Det er fantastisk. Jeg tror, vi har afvist omkring 50 også. Det er dejligt, at folk har taget så godt i mod det.

De tre timers fiskeriundervisning har indtil nu været en stor succes.
De tre timers fiskeriundervisning har indtil nu været en stor succes.
Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Med eller uden forældre

Inden de kaster snørren i vandet, får børnene et lynkursus i, hvordan en fiskestang skal håndteres. Og her er 10-årige Bjørn Urth fra København med. Han har tidligere fanget tre torsk.

- Jeg har prøvet det lidt med min bedstefar også. Men ikke så meget. Jeg ønsker mig en fiskestang i fødselsdagsgave, så jeg kan blive god til det, fortæller  Bjørn Urth. 

Det er ikke et must at have forældrene med, men Bjørns mor står på kajkanten og overværer undervisningen. Hun har tre børn med på dagens fiskeskole.

- Det er rart at have sådan nogle naturoplever sammen. Og så gør frisk luft jo også kun en masse gode ting for både børn og forældre, fortælle Katrine Urth, der er på ferie i Hvide Sande i en uge.

Fiskeskolen i Hvide Sande er et gratis sommerferie-tilbud. Tjek vores aktivitetskort og få inspiration til flere sommer-oplevelser rundt omkring i landsdelen.

TV MIDTVEST besøger Hvide Sande og undersøger, hvad man kan opleve i byen.