Allis' hus er en skændsel

Det mener Lemvig Kommune om tidligere museums-direktør Allis Helleland, der ejer en ruin af et hus i Vandborg.

På en bakketop vest for Lemvig ligger tidligere museumsdirektør for Statens Museum for Kunst, Allis Hellelands, barndomshjem smukt placeret. Men huset selv er ikke længere en skønhed. Faktisk er det en ruin, er forfaldet mere og mere siden Allis forældre døde for 13 år siden. Nu har naboerne klaget til kommunen.

Kommunen har i gennem længere tid været i dialog med Allis Helleland om, hvad der skal ske med det forfaldne hus. Men med naboernes klage har formanden for teknik og miljøudvalget tabt tålmodigheden:

- Det skal fjernes, så enkelt er det for det kan ikke renoveres. Og hvis ikke Allis Helleland selv vil gøre det, det håber jeg, at hun vil, så må vi som kommune bruge de midler, vi har, til at fjerne ruiner som den, siger formanden for Teknik- og Miljø i Lemvig Kommune,  Jørgen Nørby.

Kjolerne er stadig i skabet

Huset står som da moderen døde for 12 år siden. Hendes kjoler hænger stadig i skabet, der står bøger på hylderne og bolchedåsen i køkkenet er stadig fyldt op.

Allis Helleland har i 13 år været direktør for statens museum for kunst og efterfølgende direktør for Nasjonalmuseet for Kunst i Oslo. I dag var hun på arbejde i Norge, men hun skrev sidst på eftermiddagen en sms til TV/MIDT-VEST:

"Jeg har intet hørt om nedrivning, og ved ikke hvad det drejer sig om. Ejendommen er blevet erklæret bevaringsværdig, og derfor står den endnu".

23 naboer har skrevet under på klagen til kommunen.

Se klip med nabo Henning Møller Jensen:

00:12 Luk video