Aktionærer i Vestjysk Bank siger ja til fusion med Den Jyske Sparekasse

På en netop afsluttet generalforsamling har aktionærerne i Vestjysk Bank sagt ja til en fusion med Grindsted-banken, Den Jyske Sparekasse.

Onsdag formiddag klokken 10.00 begyndte en ekstraordinær og online generalforsamling i Vestjysk Bank. Her skulle aktionærerne tage stilling til en fusion med Grindsted-banken, Den Jyske Sparekasse.

Halvanden time senere var beskeden klar; forslaget om fusion blev godkendt af generalforsamlingen.

Aktionærerne i Den Jyske Sparekasse holder generalforsamling i eftermiddag klokken 16.00, og hvis de også nikker ja, er fusionen tæt på at blive en realitet.

Vestjysk Bank har 15 afdelinger i  Jylland.
Vestjysk Bank har 15 afdelinger i Jylland.
Foto: Katrine Angel, TV MIDTVEST

Nyt hovedsæde i Herning

Efter en fusion bliver pengeinstituttet den ottende største bank i Danmark. Det fælles navn bliver Vestjysk Bank, og den skal have et nyt hovedsæde i Herning. Indtil nu har Vestjysk Bank haft hovedkontor i Lemvig.

- Vores ønske har været at få de dygtigste medarbejdere med fra begge banker. Afstanden fra Grindsted til Lemvig ville være for lang, og derfor vurderede vi hurtigt i forløbet, at hvis vi skulle få medarbejderne med, så skulle vi finde et nyt sted til hovedkontoret, har Vestjysk Banks administrerende direktør, Jan Ulsø, tidligere forklaret.

Han bliver også direktør i den nye bank.

Kritik af placering af hovedkontor

Det er især placeringen af et nyt hovedkontor i Herning, der er blevet mødt at kritik. Både fra Lemvig Kommune, men også fra flere aktionærer.

- Det er et tab i Vestjylland, at hovedkvarteret flytter. Det er også en del af identiteten af at være vestjyde, at vi havde Vestjysk Bank liggende i Lemvig, sagde den tidligere minister Søren Gade den 17. december til TV MIDTVEST. Han er både er kunde og aktionær i Vestjysk Bank.

Den 11. december 2020 fik de to banker grønt lys til fusionen af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, men inden fusionen er endelig, skal Finanstilsynet give en godkendelse, og Erhvervsstyrelsen skal registrere sammenlægningen. Det forventes at ske i morgen.

Se mere om kritikken af fusionen fra to af Vestjysk Banks aktionærer.

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Erhverv.