Ægteparret David og Sigurd lever et hundeliv: - Vi ånder og lever for hunde

Sigurd og David Øbro Kjær mødte hinanden i København for 11 år siden, men nu lever de et hundeliv i Lemvig, hvor de er fælles om en hundepension, en hundesalon, en hundewebshop, hundeudstillinger og hundeopdræt.

- Det er hund, hund, hund. Hunde betyder alt. Vi ånder og lever hund. Det er det første, vi tænker på om morgenen, og det er det sidste, vi tænker på, inden vi sover, siger David Øbro Kjær.

Han bor på Søndergård i Fabjerg, udenfor Lemvig, sammen med sin mand Sigurd Øbro Kjær. Her har de sammen skabt et sandt eldorado for hundeelskere.

- Vi har hundepension med plads til 25 hunde, vi har en webshop og en salon, og så opdrætter og udstiller vi fire forskellige hunderacer - to hver, fortæller David Øbro Kjær.

De har begge taget hundeholderuddannelsen hos Dansk Kennelklub.

Ægteparret har deres egen indendørs træningshal, hvor de blandt andet træner hundene til udstillinger.
Ægteparret har deres egen indendørs træningshal, hvor de blandt andet træner hundene til udstillinger.
Foto: Line Morell Holm, TV MIDTVEST

Sigurd Øbro Kjær er vokset på gården, som har været i slægtens eje i flere generationer. Han er uddannet anlægsgartner, men da han mødte David, var han godt klar over, at der fulgte mere med.

- David har jo altid haft en stor passion for hunde, men da det så blev muligt, at jeg kunne hjælpe med hundene og nyde det her fantastiske liv, så hoppede jeg med på den, og det er jeg superglad for, forklarer Sigurd Øbro Kjær.

I dag lever de begge af hundepensionen, webshoppen og hundesalonen, mens opdræt og udstillinger er hobbyer. 

Lige nu har de et kuld Basset Hound-hvalpe, som snart skal sælges. Men målet med avlen er først og fremmest at lave perfekte hunde.

- Vi laver ikke hvalpe bare for at lave og sælge dem. Vi håber altid, at der er en eller flere som er gode nok til at gå videre i avlen. Resten kan blive skønne familiehunde, og kan vi finde de rette ejere, sælger vi dem. Så de kan være med til at finansiere opdrætterdelen, forklarer David Øbro Kjær.

Parret nyder hverdagen og arbejdet meget, men der også noget, de har valgt fra. I deres hundepension garanterer de, at en af dem altid er hjemme. Så fælles ferier og kæresteture væk fra gården ved Lemvig, er der ikke noget af.

- Vi tager jo på udstillinger og kan godt være væk i flere dage. Jeg kan for eksempel godt tage på udstilling i Spanien, forklarer David Øbro Kjær.

Til gengæld er de altid sammen i hverdagene, som de sætter stor pris på.  


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Livsstil.