Åbent hus skal lokke læger til Thyborøn

Region Midtjylland håber med et åbent hus-arrangement at få praktiserende læger til at slå sig ned i Thyborøn.

Det er ofte en stor udfordring at besætte ledige lægestillinger i de mindre byer, og derfor går Region Midtjylland nu nye veje i forsøget på at skaffe to nye læger til Thyborøn.

Et åbent hus-arrangement i de to lægeklinikker, der har til huse i samme bygning på Ærøvej, skal overbevise interesserede læger om, at det er en god idé at slå ned i det lille samfund på Harboøre Tange. 

- Det er en lidt anderledes måde at gå til det på. Vi vil gerne vise, at vi har nogle meget dejlige lokaler med god plads og et dygtigt personale, der gerne vil følge med, siger formanden for nære sundhedstilbud i Region Midtjylland, Annette Roed (S).

Det akutte behov for at finde en løsning skyldes, at den ene af byens to praktiserende læger er død, og at den anden, Hans Asger Holmsgaard, går på pension den 30. juni.

Kollegialt fællesskab

Om der fortsat skal være to selvstændige lægeklinikker, eller om de to konsultationer skal slås sammen til én, er helt op til de nye læger, understreger Region Midtjylland.

Annette Roed peger dog på, at der er gode muligheder for at indrette et lægehus, så de nye læger kan få et kollegialt fællesskab. Hun understreger også, at der er muligheder for et samarbejde med regionsklinikken i Lemvig.

- Nu har du chancen for at blive praktiserende læge i naturskønne Thyborøn, hvor du selv kan være med til at sætte dit præg på det fremtidige lægetilbud i byen, der udgør en central del af et driftigt lokalsamfund, skriver regionen selv i sin beskrivelse af åbent hus-arrangementet.

Der er åbent hus med mulighed for rundvisning i lokalerne på Ærøvej 1 tirsdag 4. februar fra klokken 16-18. Region Midtjylland byder på kaffe, og Lemvig Kommune står til at svare på spørgsmål om mulighederne for tilflyttere til kommunen.

SE OGSÅ: Indslag fra september 2019, da regionen selv ville drive en lægeklinik i Lemvig.

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Sundhed.