4. klasser spreder julestemning på rådhus: - Det er ret sejt

Julestemningen flød på rådhuset i Lemvig i dag, da massevis af kommunens 4. klasse elever pyntede op og sang julesange.

00:32

Eleverne sang 'Nu' det jul igen' rundt på hele rådhuset.

Nu' det jul igen, og nu' det jul igen, og julen varer lige til påske! I dag blev julen for alvor skudt i gang på rådhuset i Lemvig. 4. klasseselever fra skolerne i Nørre Nissum, Lemtorp, Harboøre, Klinkby og Ramme var nemlig på besøg for at sætte hjemmelavet julepynt op. 

- Jeg har lavet snemænd og små huse. Det kan måske være små nissehuse, siger Marie Dissing Jørgensen, der er en af de elever, der i dag var med på rådhuset. 

Læs også Julen falder tidligt i Skive - e-handel-uddannelse skaber jubel

Det er en tilbagevendende tradition, at nogle af kommunens 4. klasseselever pynter rådhuset op, og temaet for årets julepynt er nisselandskaber.

De mange elever dansede rundt på rådhuset, mens de sang 'Nu' det jul igen', og kommunen kvitterede med æbleskiver og saftevand.

- Jeg synes, det er meget hyggeligt og også ret sejt, fordi det er borgmesteren, og så synes jeg også bare, det er sejt, siger Marie Dissing Jørgensen. 

Og netop borgmesteren nyder også besøget fra de mange elever.

- Jeg synes det er helt fantastisk. Det er jo altid sjovt at få besøg af glade børn, og så har de lavet julepynt til os hernede, og det er vi da stolte af at vise frem, siger Lemvigs borgmester Erik Flyvholm. 

Julehygge, men ikke julefred

Det er ikke hver dag, at et utal af 4. klasseselever indtager rådhuset i Lemvig, og det er måske meget godt - i hvert fald hvis man gerne vil passe sit arbejde. 

Jeg synes, det er meget hyggeligt og også ret sejt.

Marie Dissing Jørgensen, 4. klasse.

- Jeg havde faktisk en telefonsamtale lige netop, da de sang allermest, men det gik. Jeg smuttede ind i vores hule, og så kunne jeg snakke videre med borgeren, siger Ruth Krog, der arbejder hos kommunen.

Men trods de larmende gæster spredte der sig en salig julestemning på rådhuset.

- Det er da meget hyggeligt - jeg tror, vi allesammen synes, at vi skal hjem og pynte til jul nu, siger Louise Ravnkilde, der også arbejder hos kommunen. 

- De må også godt komme og synge en sommersang, hvis det skulle være, fortsætter hun. 

Og dagens mission - den lykkedes. I hvert fald hvis man spørger eleverne. 

- De blev meget glade, tror jeg. De smilede i hvert fald meget, siger Marie Dissing Jørgensen. 

02:04

Se indslaget om de syngende børn her.

Luk video