3,6 millioner til teknologi- og klimaprojekt i folkeskoler i Lemvig

A. P. Møller Fonden donerer mere end tre millioner til teknologi- og klimaprojekt. Pengene skal gå til Lemvig Kommunes folkeskoler.

Dette er et arkivbillede, og viser ikke børn, der indgår i projektet.
Dette er et arkivbillede, og viser ikke børn, der indgår i projektet.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

I Lemvig Kommune kan folkeskoleeleverne se frem til at få mere fokus på teknologi og klima på skoleskemaet.

Kommunens folkeskoler har nemlig modtaget 3,6 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden, og de penge skal altså gå til et teknologi- og klimaprojekt. Det skriver Lemvig Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi er meget glade og stolte over, at A.P. Møller-Fonden ser muligheder for at gå en helt særlig Lemvig-vej, siger Henrik Thygesen, der er formand for Familie- og Kulturudvalget i Lemvig Kommune, i en pressemeddelelse.

- Med projektet binder vi udvikling af teknologi sammen med klimaudfordringer og det lokale erhvervsliv. Vi rammer dermed ned i en helt aktuel dagsorden, både på verdensplan og helt lokalt her i Lemvig, fortsætter han. 

Projektet, der skal inddrage både elever, lærere og ledere, har både til formål at give eleverne nogle konkrete teknologiske færdigheder - for eksempel 3D-print og printere, microbit og kodning som grundlag for udvikling.

Eleverne skal blandt andet være med til at udvikle teknologiske løsninger på dagligdagens udfordringer.

Derudover skal projektet også gøre eleverne opmærksomme på, at teknologien er med til at forme den måde, vi er sammen på. 

- Med dette projekt har vi i Lemvig Kommune en helt unik mulighed for at følge både den teknologiske udvikling og den lokale klimatilpasning helt ind i klasseværelserne, siger formanden for Familie- og Kulturudvalget i Lemvig Kommune.

- Vi ønsker at give vores elever mulighed for at tage stilling og handle, både i det liv, de lever lige nu og her, men også i det liv, der venter dem i fremtiden, fortsætter han. 

Som et led i projektet skal kommunens lærere efteruddannes, så de har de rette kompetencer til at varetage den nye undervisning.