22-årig industritekniker er årets lærling

Årets lærling, kåret af Dansk Industri Midt Vest, er den 22-årige industritekniker Krasmir Petrov, der arbejder hos Plastix i Lemvig.

22-årige Krasmir Petrov er årets lærling i DI Midt Vest. Han har været i lære hos Plastix i Lemvig, hvor han nu er blevet ansat som industritekniker. Foto: Jesper Bach Thomsen, TV MIDTVEST

Et 12-tal til sin afsluttende svendeprøve og titlen som årets lærling. Det er to ting, som 22-årige Krasmir Petrov, der har været lærling hos Plastix i Lemvig, kan prale med. 

Den nyudklækkede industritekniker er netop kåret til årets lærling af Dansk Industri Midt Vest, fordi han er usædvanlig dygtig og engageret, lyder det. 

- Chris (Krasmir Petrov, red.) er jo valgt, fordi han er dygtig, og fordi han på alle måder udmærker sig som en dygtig elev og lærling. Han er værdifuld for virksomheden. Og så har han jo så scoret nogle rigtig gode karakterer på skoleopholdet også, fortæller formand for DI Midt Vest, Claus Arberg. 

Kåringen kom bag på den unge bulgarer. 

- Det føles fantastisk. Det er ikke noget, der sker hver dag. Det var en kæmpe overraskelse for mig, siger han. 

Virksomheden omdanner gamle fiskenet til brugbart plastikgranulat. Foto: Jesper Bach Thomsen, TV MIDTVEST

Da Krasmir Petrov blev uddannet i februar, blev han med det samme ansat på Plastix. 

- Han søger hele tiden perfektionen, bedømmer sig selv rigtig hårdt og er ambitiøs - vil gerne nå noget, lyder det fra direktør Hans Axel Kristensen. 

Søgen efter perfektion og lysten til at forbedre sig bekræfter hovedpersonens eget svar på spørgsmålet om, hvad han synes om arbejdet. 

- Jeg synes, at det er spændende. Jeg synes, at det er spændende altid. Med hver opgave der kommer, synes jeg, at der er noget nyt, man lige kan få gjort bedre, siger Krasmir Petrov. 

Rollemodel og kulturbærer

Den 22-årige bulgarer, der i dag bor i Holstebro, kom til Danmark i 2009. For 4,5 år siden kom han i lære hos virksomheden i Lemvig. Og nu er han blandt andet udvalgt som årets lærling, fordi han er særligt god til at oversætte og hjælpe kolleger med en anden baggrund end dansk.

- Derfor bliver han ligesom en rollemodel i forhold til den her integration mellem kulturerne og arbejdslivet, siger Claus Arberg. 

- Han har haft en rolle, som jeg egentlig vil karakterisere som en kulturbærer. Og det er ret flot at opnå, når man er så ung, som Chris (Krasmir Petrov, red.) han er. Det er en kæmpe, kæmpe cadeau til ham, supplerer direktøren for Plastix. 

Med prisen som årets lærling fulgte et nyt armbåndsur.