19-årig gik ind i bolig og voldtog kvinde - en måned senere prøvede han det samme

Mandens forsvarsadvokat oplyser, at den 19-årige ventes at tilstå ved et retsmøde fredag.

(arkiv).
(arkiv).
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Trusler, voldtægt og voldtægtsforsøg.

Det er hvad en kvinde i Lemvig i løbet af godt en måned blev udsat for, da en 19-årig mand i sommeren 2022 to gange opsøgte hende i hendes bolig.

Fredag er den 19-årige på anklagebænken i Retten i Holstebro, hvor han ventes at tilstå voldtægten og det voldtægtsforsøg, han begik i henholdsvis juli og august.

Det fremgår af retsmødebegæringen, som TV MIDTVEST har fået aktindsigt i.

- Jeg forventer, at sagen kan afgøres som en tilståelsessag, siger advokat Karsten Hjorth Larsen, der repræsenterer manden forud for retsmødet.

Den 19-årige har siddet varetægtsfængslet siden august, hvor han blev anholdt på baggrund af en efterlysning.

Forsøgte voldtægt en måned senere

Ifølge anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi fik manden i juli måned adgang til boligen i Lemvig gennem en ulåst dør.

Her skulle han have truet kvinden og voldtaget hende. Ifølge politiet har han desuden holdt hende fanget ved at binde hendes hænder og fødder.

På baggrund af episoden blev manden efterlyst. Alligevel lykkedes det omkring en måneds tid senere for den 19-årige at opsøge kvinden på adressen i Lemvig igen.

Her var døren nu låst, men han forsøgte alligevel at komme ind i boligen. Det lykkedes ikke, men politiet mener, at episoden kan karakteriseres som forsøg på voldtægt.

Dagen efter voldtægtsforsøget blev den 19-årig spottet af en borger i et skovområde.

Her var han i færd med at have seksuel omgang med en lolitadukke, har politiet tidligere fortalt.

Uvished om straf

Da sagen kører som en tilståelsessag er der ikke rejst tiltale. Det betyder, at det er uvist, hvilken straf manden ifølge politiets anklager bør have. Det bliver først kendt under retsmødet, hvis manden tilstår.

En lang fængselsstraf kan dog komme i spil. Voldtægt straffes med op til otte års fængsel, mens frihedsberøvelse kan give op til fire års fængsel.

Derudover er manden blandt også sigtet for husfredskrænkelse, hvilket straffes med bøde eller fængsel.

Ifølge retsmødebegæringen vil en bistandsadvokat på vegne af offeret kræve erstatning.

Midt- og Vestjyllands Politi vil desuden kræve en genstand konfiskeret, som manden skulle have brugt i forbindelse med voldtægten.