175.000 kroner i bøde for misrøgt af dyr

Hundehandler Frede Mattrup fra Bækmarksbro er blevet fundet skyldig i grov misrøgt af hunde, heste og kreaturer på sin gård. Han beholder dog retten til at have dyr.

Her til eftermiddag blev hundehandler Frede Mattrup fra Bækmarksbro dømt skyldig i en sag om 11 forhold af misrøgt mod en lang række hunde, heste og kreaturer ved retten i Holstebro.

Det giver en bøde på 175.000 kroner, mens Frede Mattrup beholder retten til at have dyr.

- Jeg er serlvfølgelig meget tilfreds med, at retten har domfældet fuldstændig i overensstemmelse med det 13 lange sider anklageskift der har været, og at man også har fulgt anklagemyndighedens bødepåstand i sagen, forklarer anklager Janni Vrelits.

54 dyr under sundhedsskadelige forhold

Ifølge anklageskriftet blev der den 12. marts 2014 fundet mindst 28 hunde, 12 heste og 14 kreaturer hos Frede Mattrup, som levede under sundhedsskadelige forhold. Det var på baggrund af det fund, at Frede Mattrup blev tiltalt for grov misrøgt af dyr.

Eksempelvis havde en hest udviklet en tvangsbevægelse med konstant at bevæge hovedet rundt i cirkler, fordi den havde stået bundet igennem lang tid. Frede Mattrup havde nægtet sig skyldig i alle anklager.

- Det er en meget stor bøde. det er beløbsmæssigt mange penge, men der er ingen tvivl om, at det var et væsentligt element, at han ku bevare retten til at have med dyr at gøre, og det fik vi heldigvis rettens ord for, at han kan. Selvfølgelig har han fået en bøde, men den her rettighed er rigtig vigtg for ham. Det betyder, at han i morgen kan stå op og passe sine dyr, lyder det fra forsvarer Bjarne Vium på Frede Mattrups vegne.

I dag faldt der dom i retssagen mod hundehandler, Frede Mattrup fra Bækmarksbro.

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.