16-årig tiltalt for drab i Lemvig

Statsadvokaten kræver den tiltalte i sagen om drabet på 77-årig kvinde anbragt på psykiatrisk afdeling.

En 16-årig dreng fra Lemvig er nu blevet tiltalt for drabet på den 77-årige Else Johannesen, der i august sidste år blev fundet dræbt i sit hjem i Lemvig.

Det er statsadvokaten i Viborg, der har lavet anklageskriftet, hvoraf det fremgår, at den 16-årige dræbte sit offer ved at kvæle hende.

Statsadvokaten lægger op til, at den 16-årige skal dømmes til anbringelse på en psykiatrisk afdeling. Der vil i givet fald blive tale om en straf uden tidsfastsættelse - det vil sige, at den dømte skal være anbragt, indtil en dommer bestemmer, at han er rask nok til at blive udskrevet.

Voldtægt under særligt skærpende omstændigheder

Udover drab er den 16-årige også tiltalt for voldtægt under særligt skærpende omstændigheder og for tyveri, idet han ifølge anklagen stjal den 77-åriges pung. Han er også tiltalt for databedrageri, fordi han skulle have brugt offerets kreditkort til at købe sexlegetøj i en netbutik.

Den 16-årige dreng blev anholdt få dage efter drabet, og da han blev fremstillet i et grundlovsforhør, nægtede han sig skyldig i både drab og voldtægt. Han kunne kun erkende sig skyldig i vold, idet han forklarede, at han havde taget fat om halsen på den ældre kvinde.

Retssagen er endnu ikke berammet, men sagen kommer formentlig for et nævningeting ved retten i Holstebro inden sommerferien.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien 112.