150 ton metal skal væk: I dag sprænges 100 meter højt vindmølletårn i luften

En testvindmølle ved Thyborøn sprænges torsdag eftermiddag i luften. Se med direkte her på TV MIDTVEST.

Planen var en stille og rolig afmontering. 

Stille og rolig er bare ikke sådan lige, når man befinder sig ud til det brusende vesterhav. 

Det måtte firmaet Danwind Construction erkende, da de i slutningen af juni forsøgte at pille den 100 meter høje testvindmølle ned. Det gik fint med vingerne, der nu er pillet af og ligger på jorden.

Anderledes udfordrende blev det for de store hydraulikkraner, da selve kroppen på den 150 ton tunge vindmølle skulle lade livet. Vinden var for voldsom, hvilket af flere omgange udskød nedtagningen. 

Og med en daglig omkostning i nedrivningsarbejdet på cirka 100.000 kroner, så blev det besluttet at den resterende del af vindmøllen skulle fjernes ved sprængning. 

Stort kraft og sikkerhed

Arbejdet med selve sprængningen er lagt i hænderne på en professionel. Der vil blive anvendt sprængstoffet Nsp 711 eller bulegen. Kraftige sprængstoffer der skal sikre, at den solide og robuste vindmølle vælter i første forsøg. 

Sprængningen er berammet til at finde sted mellem 13.35 og 14.30. Det sker af hensyn til, at der i dette tidsrum ikke kører toget på VLTJ-banen i området. I tidsrummet vil der også være lukket for biler og anden færdsel på landevejen. Efter sprængningen skal både landevej og togspor tjekkes for rester fra vindmøllen, inden der genåbnes helt i området. 

TV MIDTVEST er på plads i Thyborøn til den speaktakulære sprængning. Vi sender live på både hjemmeside og på facebook. 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Erhverv.