1.000 ton sten skal midlertidigt lappe ødelagt kystbeskyttelse

Der er sket et skred på en del af skråningsbeskyttelsen ud for Ferring Sø. For at skaden ikke skal udvikle sig yderligere, blev der fredag og lørdag lagt sten over det beskadigede område.

Der er sket et skred på kystbeskyttelsen ud for Ferring Sø, der ligger 10 km. vest for Lemvig.

Skaderne er sket i sidste uge. For at holde skråningsbeskyttelsen midlertidigt på plads og undgå oversvømmelser i søen, har Kystdirektoratet i løbet af weekenden lagt 1.000 ton sten ud over det beskadigede område. I de kommende dage vil der blive kørt flere sten til stedet, og herefter går Kystdirektoratet i gang med at undersøge, hvordan kystbeskyttelsen skal reetableres permanent.

- Vi tager skaden meget alvorligt, og vi har med det samme sat gang i en reparation, der nu og her sørger for, at skaden ikke udvikler sig yderligere, så kystbeskyttelsen fortsat yder den nødvendige beskyttelse. Samtidig er det vigtigt at understrege, at skaden ikke medfører akut fare for, at havet kan bryde igennem til søen, og at der dermed kan ske oversvømmelse af husene bagved, siger områdechef Hans Erik Cutoi-Toft fra Kystdirektoratet i en pressemeddelelse.

Skaderne er mere præcist sket på en strækning mellem høfde 6 og 7 ud for sydenden af Ferring Sø.

Den blå cirkel på kortet viser, hvor der er sket skred på skåningsbeskyttelsen.
Den blå cirkel på kortet viser, hvor der er sket skred på skåningsbeskyttelsen.
Foto: Kystdirektoratet

 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Natur.