Viceborgmester melder ud: - Jeg skal ikke være borgmester

Anne Mette Bang Rasmussen meddelte på vej ind til gruppemøde hos Venstre i Herning, at hun ikke er kandidat. Dorte West tog som den eneste bagindgangen.

Alt tyder på, at Venstres byrådsgruppe i Herning peger på Dorte West som ny borgmesterkandidat.

De 19 politikere i byrådsgruppen holder torsdag eftermiddag møde for at komme med deres bud på en ny borgmester efter Lars Krarup. 

Kilder i Venstres bagland havde på forhånd nævnt to muligheder - udover Dorte West blev der peget på 1. viceborgmester Anne Mette Bang Rasmussen.

Da TV MIDTVEST i mandags interviewede Bang Rasmussen, havde hun endnu ikke afgjort, om hun ville forsøge at blive kandidat. Men da hun torsdag eftermiddag ankom til mødet på Hotel Eyde, var meldingen klar.

- Nu har jeg fået mærket efter, og der ligger ikke en kandidat gemt nede i maven på mig, sagde Anne Mette Bang Rasmussen.

Helge Sander: West bliver en glimrende borgmester

TV MIDTVESTs reporter på stedet fortæller i øvrigt, at alle medlemmer af byrådsgruppen ankom til gruppemødet gennem hotellets hovedindgang - undtagen Dorte West der valgte at tage bagindgangen og dermed undgik at svare på spørgsmål inden mødet.

Ingen i byrådsgruppen ville på forhånd udtale sig om Dorte West som en mulig borgmesterkandidat.

Det vil Hernings tidligere borgmester Helge Sander til gengæld gerne. Han mener, at Dorte West kan blive en glimrende borgmester i Herning.

- Hun er vellidt, har politisk tæft, er god til at komme ud over rampen, og så har hun en evne til at indleve sig i situationen. Hun har haft et vanskeligt område at være udvalgsformand for, og det synes jeg også, at hun har klaret fint, siger Helge Sander til TV MIDTVEST.

Dorte West er formand for Hernings børne- og familieudvalg og sidder også i det midtjyske regionsråd.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.