Usikkerhed i Herning: Ingen vil sætte navn på Lars Krarups afløser

Hvem skal løfte arven efter Hernings bykonge? Gætterierne er mange, men svarene er indtil videre få.

Der bliver spekuleret i stor stil i Herning lige nu.

Oven på Lars Krarups (V) udmelding om, at han ikke genopstiller, skal Venstres byrådsgruppe finde en ny borgmesterkandidat. Det kommer officielt til at ske på torsdag, hvor gruppen mødes for at beslutte, hvem der er Venstres bedste bud på en afløser for Lars Krarup.

Men gætterierne er for længst gået i gang. Nogle af de bud, der bliver nævnt, er Dorte West eller Anne Mette Bang Rasmussen, som begge er byrådsmedlemmer i Herning Kommune. Ingen af de to ønsker dog direkte at kommentere et eventuelt kandidatur.

- Jeg ved ikke lige, om jeg skal være borgmesterkandidat. Nu var det jo helt nyt for os i går, da bomben sprang, og i gruppen blev vi enige om at gå hjem og mærke efter, om der var en borgmesterkandidat i maven på os. Det er jeg ikke færdig med at tygge på endnu, siger Anne Mette Bang Rasmussen.

Byrådsmedlem Anne Mette Bang Rasmussen (V).
Byrådsmedlem Anne Mette Bang Rasmussen (V).
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Afløser kan findes i byrådsgruppen

Selv om der ikke er mange svar at finde blandt byrådsmedlemmerne selv, så regner de fleste med, at kandidaten skal findes blandt Venstres 18 mulige medlemmer.

Det siger blandt andre formanden for Venstres kommuneforening i Herning, Søren Meldgaard.

- Det er jo klart at man kigger mod byrådsgruppen, når der skal findes en afløser. Der kunne godt være en oplagt kandidat der. Og det er byrådsgruppen opmærksom på, så internt finder de ud af at pege på en, og det sker på torsdag, bekræfter han.

Formand for Venstres kommuneforening i Herning, Søren Meldgaard.
Formand for Venstres kommuneforening i Herning, Søren Meldgaard.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Byrådsmedlem vil 'nyde forestillingen'

Også for de politikere, der ikke er en del af Venstre, er det spændende at følge slagets gang. Johs. Poulsen fra Radikale Venstre har i hvert fald tænkt sig at finde popcornene frem.

- Jeg vil slet ikke blande mig i, hvem der skal være Venstres kandidat, så der læner vi os bare tilbage og nyder forestillingen indtil videre, siger han.

Hvem der i sidste ende kan overtage borgmesterkæden efter Lars Krarup, er det stadig alt for tidligt at spå om - og måske ender den ikke engang hos Venstre.

- Der bliver et helt åbent slagsmål om borgmesterposten, og jeg tror ikke nødvendigvis, at Venstre får flertal alene igen, siger Johs. Poulsen.

Har du i sinde at gå efter borgmesterposten?

- Det har jeg slet ikke taget stilling til på nuværende tidspunkt. Jeg skal først finde ud af, om jeg vil tage endnu en periode, og så skal jeg finde ud af, om mit parti også synes, det er en god ide. Så lad os nu vente med den slags, siger det mangeårige byrådsmedlem.

Ved det seneste valg fik Lars Krarup næsten 12.000 personlige stemmer.

Byrådsmedlem Johs. Poulsen (Radikale Venstre).
Byrådsmedlem Johs. Poulsen (Radikale Venstre).
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST
Lars Krarup efterlader et stort spørgsmål: Hvem skal være borgmester(kandidat) i Herning efter ham?

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.