Nu vælger byrådsgruppen ny kandidat: Hun er favorit til at afløse Lars Krarup

To kvinder bliver nævnt som gode bud på en ny borgmesterkandidat for Venstre i Herning. Dorte West regnes af flere som favoritten.

Hvem skal afløse Lars Krarup som Venstres borgmesterkandidat i Herning Kommune?

Det er det helt store spørgsmål, når de 19 medlemmer af Venstres byrådsgruppe torsdag eftermiddag mødes på Hotel Eyde i Herning.

Venstres borgmesterkandidat bliver officielt valgt på et opstillingsmøde i september, så andre kandidater kan stadig nå at melde sig - men den politiker, som byrådsgruppen ender med at pege på, vil formentlig have gode chancer for at stå i spidsen for partiet til kommunalvalget næste år.

Gruppen har ikke meldt noget officielt ud om, hvem der er i spil, men to navne går igen, når TV MIDTVEST forhører sig i baglandet.

Den ene er 49-årige Anne Mette Bang Rasmussen fra Kibæk. Hun er Hernings 1. viceborgmester og Venstres gruppeformand. 

Den anden er 50-årige Dorte West fra Sdr. Felding. Hun er formand for Hernings børne- og familieudvalg og sidder også i det midtjyske regionsråd. 

Dorte West nævnes af flere som favoritten af de to.

Som formand for børne- og familieudvalget har hun en markant profil i gruppen og har markeret sig som den politiker, der flere gange har måttet stå på mål for nogle af byrådets mere upopulære beslutninger, som blandt andet skolelukningerne i 2014.

Hernings tidligere Venstre-borgmester, Helge Sander, mener også, at Dorte West er et oplagt bud.

- Hun er vellidt, har politisk tæft, er god til at komme ud over rampen, og så har hun en evne til at indleve sig i situationen. Hun har haft et vanskeligt område at være udvalgsformand for, og det synes jeg også, at hun har klaret fint. Herning ville blive ganske godt tjent med Dorte West som borgmester, siger Sander til TV MIDTVEST.

1. viceborgmester Anne Mette Bang Rasmussen (arkivfoto).
1. viceborgmester Anne Mette Bang Rasmussen (arkivfoto).
Foto: Lars Lauridsen, TV MIDTVEST

Selv Dorte West ønskede ikke at stille op til interview, da TV MIDTVEST i mandags lavede et indslag om de mulige afløsere for Lars Krarup. 

Anne Mette Bang Rasmussen ville heller ikke bekræfte, at hun var i spil.

- Jeg ved ikke lige, om jeg skal være borgmesterkandidat. Vi blev faktisk enige om alle sammen i gruppen at gå hjem og mærke efter, om der var en borgmesterkandidat i maven.

- Hvad føler du?

- Jeg er ikke færdig med at føle endnu, lød svaret i mandags fra Anne-Mette Bang Rasmussen.

Uanset hvem der bliver valgt, skal vedkommende indstille sig på at løfte en tung arv.

48-årige Lars Krarup har været borgmester i Herning siden 2002 og har en stor del af æren for, at Venstre har absolut flertal i byrådet i Herning Kommune. 

Han meddelte søndag eftermiddag, at han ikke genopstiller ved kommunalvalget næste år, fordi han gerne vil prøve noget nyt.

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.