Socialdemokrat går efter Lars Krarups borgmesterkæde: - Min chance har aldrig været større

Tommy Tønning (S) håber, at borgmester Lars Krarups (V) farvel til kommunalpolitik i Herning, kan blive hans store chance for at overtage posten.

Kampen om at blive den næste borgmester i Herning Kommune er skudt i gang, og for socialdemokratiske Tommy Tønning er Lars Krarups exit en gylden mulighed for at overtage borgmesterstolen.

- Min chance har aldrig været større, end den bliver til næste valg, siger Tommy Tønning.

Ved det seneste kommunalvalg i 2017 var han Socialdemokratiets borgmesterkandidat. Dengang fik Socialdemokratiet valgt fem byrådsmedlemmer og var tæt på et sjette. Siden valgte to medlemmer at forlade partiet til fordel for en nyoprettet borgerliste, og derfor består byrådsgruppen nu af Tommy Tønning, Lone Børlum og Vinnie Borbjerg.

Socialdemokratiet for fuld skrue

Allerede i 2019 blev Tommy Tønning udvalgt til endnu engang at være partiets spidskandidat. Men uden Lars Krarup som modkandidat har situationen ændret sig.

- Nu er det en helt anden valgkamp, og det er en helt anden strategi, vi skal have. Så der er fuld skrue på i Socialdemokratiet. Denne gang skal vi være endnu skarpere på den borgmesterkamp, det kommer til at blive, lyder det fra Tommy Tønning.

Lars Krarup blev borgmester i 2002, og han når dermed at sidde 20 år på posten.

Ny situation kræver en ny strategi

I 2017 fik Venstre hele 55,6 procent af stemmerne i Herning Kommunen, og en stor del af de stemmer gik personligt til Lars Krarup, som fik imponerende 11.794 stemmer. Hvor de stemmer ender henne ved valget i 2021, bliver det helt store spørgsmål.

quoteMin erfaring er, at i lokalpolitik handler det mere om personen end om partiet og politikken, så der er muligheder for os.

Tommy Tønning (S), byrådsmedlem, Herning Kommune

- Der kommer til at være rigtig mange stemmer i spil, når Lars Krarup ikke genopstiller. Min erfaring er, at i lokalpolitik handler det mere om personen end om partiet og politikken, så der er muligheder for os, siger Tommy Tønning, som selv fik 1.491 personlige stemmer.

Den nye mulighed har partiet tænkt sig at udnytte. Allerede få minutter efter nyheden om, at Lars Krarup ikke genopstiller, var Tommy Tønning over telefonen i gang med at lægge planer for, hvordan valgkampen skal se ud.

- Sidste gang var første gang, hvor jeg var spidskandidat for Socialdemokraterne. Dengang handlede det meget om at komme ind og skabe sig et navn, men denne gang skal valgkampen fokusere på, hvad vi har udrettet og hvad vi vil udrette fremover, hvis folk stemmer på os, siger han.

Venstre sidder lige nu på 19 ud af 31 byrådsposter i Herning Kommune.

Tema

Lars Krarups Exit


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.