Dyrskue-succes: Rekordmange besøgende på én dag

Arrangørerne bag Landsskue 2022 i Herning fik sit håb opfyldt. De besøgende svigtede ikke, og rekordmange kom på besøg lørdag.

Grisevæddeløbet var én af de mange aktiviteter, som foregik torsdag-fredag i uge 26 på Landsskuet i Herning.
Grisevæddeløbet var én af de mange aktiviteter, som foregik torsdag-fredag i uge 26 på Landsskuet i Herning.
Foto: Simon Hvid Sig, TV MIDTVEST

Årets dyrskue i Herning blev en succes. I hvert fald hvis man ser på antal besøgende. 

For rekordmange kom på besøg på én dag, og selvom besøgstallet ikke kom op på det  50.000, som de havde håbet, så er 49.740 tæt nok, mener Landsskuets daglige leder, Mads Fjordside. 

- Vi er meget tilfredse, for vi har været i stor konkurrence, siger han. 

Der var nemlig også både DGI's Landsstævne i Svendborg, Rock i Ringkøbing og Tour de France i løbet af dagene. Så folkefester var der nok af, mener Mads Fjordside. 

Og derfor er der nok at smile af, mens oprydningen på den store plads ved Hernings står på. 

- Det er en skøn følelse, når man står på den anden side af et veloverstået skue. Men også en lidt mærkelig følelse, at pladsen pludselig er tom, siger Mads Fjordside. 

Historiske besøgstal

Selvom det samlede antal besøgende ikke kom over 50.000 som håbet, er der stadig sat rekorder under årets dyrskue. 

Efter en regnfuld fredag mange steder i landet kom solen frem lørdag, og det trak over 20.000 dyreglade gæster til pladsen. 

- Det er aldrig sket før, at så mange har besøg skuet på én dag, så det er vi selvfølgelig glade for, siger Mads Fjordside. 

Presset på frivillige

Men selvom meget forløb, som det skulle på Landsskuet, så kunne efterdønningerne af coronakrisen stadig mærkes. Ikke fordi de besøgende blev hjemme, men det var der flere frivillige, der gjorde. 

- Som så mange andre kunne vi mærke, at det er presset at finde hænder, som er delvist frivillige. Det er lykkedes, men det har ikke været nemt. Og det hører jeg også, at flere af de foreninger, som udstiller herude, har haft problemer med, fortæller Mads Fjordside. 

Ikke desto mindre er forberedelserne til næste års dyrskue allerede i gang. Og udstillere skal nok vende tilbage, siger han. 

- Der har været rigtig positiv respons fra udstillerne, og det har været rigtig dejligt at mærke. Der er flere, der allerede har booket en plads til næste år.