Søren Pape: Folk skal betale mindre i skat

Mens der i regeringen er stille omkring skattepolitikken, så slår Søren Pape Poulsen nu fast, at området igen skal på dagsordenen.

Regeringen har flere gange gjort det klart, at der ikke kommer flere skattelettelser på denne side af et folketingsvalg. Dermed har den formået at tage luften ud af en debat, som tidligere, især på grund af Liberal Alliance, har været heftig - både internt i regeringen, men især også i relation til det parlamentariske grundlag, Dansk Folkeparti.

Men nu puster den konservative formand igen liv i diskussionen. Søren Pape Poulsen ser det som en nødvendighed, at danskerne kommer til at betale mindre i skat.

- Står det til mit parti, så kommer vi til at tage hul på det her. Vi kommer til at tage hul på, at den enkelte dansker skal betale noget mindre i skat – fordi vi er et folk, der betaler rigtig, rigtig meget i skat, siger den konservative formand.

Søren Pape Poulsen understreger, at han vil tale skat i den folketingsvalgkamp, som nærmer sig. Den konservative ambition er klart, at få lettet det danske skattetryk, hvis en borgerlig regering efter folketingsvalget lykkes med at fortsætte.

- Skatten skal være lavere, fordi så får vi lyst til at give den en ekstra skalle. Vi får også nogle flere penge til os selv og familien – og derfor er skattelettelser den rene velfærd, siger Søren Pape Poulsen.

SF: Hellere bruge penge på sundhed

Udtalelserne falder i den nyeste udgave af det politiske magasin Krydsfelt, hvor Søren Pape Poulsen på TV MIDTVEST er i debat med SF's formand Pia Olsen Dyhr, som ikke mener, skattelettelser kan betegnes som velfærd.

- Vi er mere optaget af at få styrket fællesskabet, efter rigtig mange skattelettelser, jeg tror vi kommer op på 21 milliarder i 2020. Sundhedsvæsenet mangler i den grad ansatte. Der vil jeg hellere prioritere. Og man kan ikke bruge pengene to gange, siger Pia Olsen Dyhr, og slår fast:

- Jeg vil gerne sige, at vi skal have flere penge ind i skat. SF vil gerne være med til at beskatte nogle af dem, som har allermest.

Pape: Borgernes egne penge

Men i følge Søren Pape Poulsen, så har Danmark råd til skattelettelser. Han slår fast, at økonomien i øjeblikket er fremragende. Den konservative formand mener, at borgerne har ret til at få del i penge, som er deres.

- Der er mennesker, der løber rigtig stærkt. Hvorfor skal de ikke have lov til at beholde lidt af deres egne penge selv? Diskussionen i skattepolitikken handler nogle gange om, hvis pengene er. I min verden, så er det borgernes penge, siger Søren Pape Poulsen.

- Vi vil gerne have lønstigninger. Det taler alle for. Det vil jeg også gerne tale for. Men skattelettelser, der har den samme virkning, det er, i følge SF, det værste i hele verden, mener den konservative formand.

Udover skattepolitik lægger Søren Pape Poulsen og Pia Olsen Dyhr i denne uges Krydsfelt også arm om klima- og sundhedspolitik. Debatten med de to partiformænd kan ses her:

Hvor stor er forskellen på SF og Konservative? Hvilke politiske mål har de to partier, som befinder sig på hver sin side af midten i dansk politik? Gæster i studiet er denne gang to partiformænd: Pia Olsen Dyhr (SF) og Søren Pape Poulsen (Kons.)

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.