Søren Gade uenig med partifælle i EU-spørgsmål

Søren Gade kandiderer til Europa-Parlamentet for Venstre. Men han er slet ikke enig med sin partifælle, Morten Løkkegaard, når det handler om EU-politik.

- Jeg står og taler som Søren Gade, der er kandidat til Europa-Parlamentet, og det jeg siger, det mener jeg, siger Søren Gade i debat-programmet Krydsfelt.

Søren Gade er kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre, når der om godt et år er valg. Men han er lodret uenig med Venstres nuværende medlem af Europa-Parlamentet, Morten Løkkegaard. I modsætning til Morten Løkkegaard mener Søren Gade ikke, at Guy Verhofstadt, der er formand for ALDE, som er den liberale gruppe i EU-Parlamentet, har de rigtige visioner for EU.

01:13

Søren Gade er ikke enig med sin partifælle, europaparlamentariker Morten Løkkegaard.

Luk video

At være føderal betyder, at nationalstaten skal fylde mindre i EU, og det er jeg lodret imod.

Søren Gade

- I forhold til Verhofstadt, og det her med at sidde i en gruppe som er føderalister - at være føderal betyder, at nationalstaten skal fylde mindre i EU - så er jeg lodret imod. Det er jeg bare nødt til at sige, siger Søren Gade, der er EU-kandidat for Venstre.

Udtalelsen kommer fra Venstre-politikeren i det politiske debatprogram, Krydsfelt, på TV MIDTVEST, hvor han sammen med Jens Rohde (Radikale), Rina Ronja Kari (Folkebevægelsen mod EU) og Anders Vistisen (DF) diskuterer EU-politik. 

28:48

Her kan du se debatprogrammet Krydsfelt, hvor Søren Gade (Venstre), Jens Rohde (Radikale), Anders Vistisen (DF) og Rina Ronja Kari (Folkebevægelsen mod EU) deltager.

Luk video

Der skal være flere venstrefolk som Søren

Især Dansk Folkepartis Anders Vistisen er glad for, at Søren Gade kommer med nye og knap så EU-begejstrede holdninger.

Jeg ville gerne have, at det kun var sådan nogle venstrefolk, der var på jeres liste, for så tror jeg faktisk, vi var langt mere enige om, hvor vi skulle trække EU hen.

Anders Vistisen

- Morten Løkkegaard har jo sagt, at Guy Verhofstadt  har de bedste visioner for fremtidens Europa, og jeg er glad for, hvis Søren er lodret uenig. Jeg ville gerne have, der var flere venstrefolk som Søren. Jeg ville gerne have, at det kun var sådan nogle venstrefolk, der var på jeres liste. For så tror jeg faktisk, vi var langt mere enige om, hvor vi skulle trække EU hen, hvis vi skal have et EU, hvor Danmark skal kunne se sig selv i fremtiden, siger Anders Vistisen, der er medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti.

Søren Gade selv mener, at de holdninger, han har til EU, er blevet påvirket meget af ture rundt i landet, og de mange EU-snakke han har haft med helt almindelige danskere.

- Nu kan jeg kun tale for mig selv, for vi har ikke lavet vores oplæg færdigt. Men det er klart, at den bekymring danskerne har, den har jeg taget til mig, og den skal tages alvorligt. Hvis man ikke gør det, så ender man jo ikke kun med at tabe som parti, men så vil der også komme en bevægelse, som vil tage de her ting alvorligt, siger Søren Gade. 

Læs også Søren Gade træder senest tilbage i august

Læs også Ejer af tankstation: - Asylansøgere skræmmer mine kunder væk