Politisk opråb: Hvis vi sidder på hænderne, løber økonomien af sporet

På alle økonomiske parametre er der i øjeblikket fremgang i Danmark, og det forpligter, mener Venstres erhvervsordfører.

Danmark er midt i en opgangstid. Der er gang i hjulene. Og det kræver ifølge Venstres erhvervsordfører en sikker hånd på rattet, hvis momentum skal fastholdes.

- Vi kan se, at siden sidste folketingsvalg, der har vi øget den private beskæftigelse med omkring 140.000. Antallet af kontanthjælpsmodtagere rasler ned. Beskæftigelsen sætter rekord måned efter måned, siger Torsten Schack Pedersen.

Venstres erhvervsordfører er valgt til Folketinget i Thisted-kredsen. Han glæder sig over de mange fine tal - men understreger, at der med succesen følger en politisk forpligtelse.

- Det er skønt, at det går så godt. Men det forpligter os også til, at det skal det blive ved med. Hvis man bare sidder på hænderne, så er der en risiko for, at så løber økonomien lidt for hurtigt. Løber af sporet. Så kan det rigtig gode vækstforløb, vi er inde i, slutte alt for brat, siger Torsten Schack Pedersen

Mangel på arbejdskraft er en udfordring

En af de udfordringer virksomheder også i Midt- og Vestjylland lige nu står midt i, er mangel på arbejdskraft. Det såkaldte arbejdsudbud er i øjeblikket ikke stort nok. I flere kommuner er der noget nær fuld beskæftigelse.

Venstre mener, at et redskab kan være i højere grad at kigge til udlandet efter arbejdskraft. Socialdemokratiet siger nej. Partiet ønsker sig en opkvalificeringsreform, som skal gøre danske lønmodtagere dygtigere og dermed øge antallet af jobparate danskere.

quoteSandheden er jo, at vi mangler ikke arbejdskraft i Danmark. Det, vi mangler, er den kvalificerede arbejdskraft.

Thomas Jensen, erhvervsordfører, Socialdemokraterne

- Sandheden er jo, at vi mangler ikke arbejdskraft i Danmark. Det, vi mangler, er den kvalificerede arbejdskraft, siger Thomas Jensen, der er Socialdemokratiets erhvervsordfører.

Socialdemokraten fra Silkeborg har været valgt til Folketinget siden 2007. Alle årene har han beskæftiget sig med erhvervs- og vækstpolitik. Han og Socialdemokratiet vil bruge 1,5 mia. kr. på at opkvalificere arbejdsstyrken.

- Det er uhyre vigtigt, at vi i disse år bruger noget af den fremgang vi har i samfundet på at investere i uddannelse og efteruddannelse, så vi sikrer os, at virksomhederne kan få den arbejdskraft, de har brug for.

De to erhvervsordførere, Torsten Schack Pedersen (Venstre) og Thomas Jensen (Soc.dem.) er gæster i studiet i denne uges Krydsfelt, hvor vækst i en opgangstid er overskriften på udsendelsen.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.